pietricica turism

Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) anunţă organizarea unui concurs de invenţii şi creaţii pentru tineri, lucrările urmând a fi expuse la Salonul Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret. Manifestarea va avea loc, în perioada 22-26 noiembrie 2017, la Complexul Expoziţional Romexpo din Bucureşti, iar înscrierea invenţiilor sau creaţiilor se poate face, până pe data de 15 octombrie 2017, AICI.

“Grupul ţintă este compus din tineri, cu vârste între 14 şi 35 de ani, din toată ţara, tineri care au o orientare spre o societate bazată pe cunoaştere şi dezvoltare. (…) Selecţia lucrărilor înscrise la concurs se realizează de către jurii formate din specialişti ai domeniilor respective, iar cele mai creative şi inovative lucrări, pe fiecare tematică, vor fi premiate la finalul manifestării, într-un cadru festiv”, precizează MTS.

La concurs pot participa tineri ale căror invenţii sau creaţii se încadrează în următoarele secţiuni: ştiinţe aplicate (mecanică, electricitate, optică, termotehnică, biotehnologie, nanotehnologie, aeronautică, astronautică; tehnologia informaţiei (tehnologie care asociază utilizarea calculatorului şi a informaţiilor, care ajută să producă, să manipuleze, să comunice sau să difuzeze informaţiile) şi tehnologii ale viitorului (robotică, grafic design, etc.).

MTS mai informează că masa, cazarea şi parţial transportul participanţilor (respectiv costul drumului de la localitatea de domiciliu până în Bucureşti) sunt asigurate. Numărul de participanţi, pentru tinerii care participă în echipă, este de maxim doi, în condiţii excepţionale, cu acceptul organizatorului, putând fi trei tineri, însoţiţi eventual de un profesor.

Detalii suplimentare pe site-ul Direcţiei de Tineret şi Sport Neamţ. (M. CONSTANTINESCU)