Momentele de pauză sunt extrem de bine venite, însă deseori vin însoțite de planuri care poate sunt prea scumpe sau durează mai mult decât îți permiți să lipsești de la muncă. Ce poți face în aceste situații? Doar să stai să recuperezi filmele și serialele pe care le-ai tot amânat parcă nu pare a fi suficient?

Ieși puțin (mai mult) din zona de confort și fii deschis către noi provocări, chiar dacă nu ai un buget prea mare sau săptămâni de concediu. Pe lângă faptul că poți să dormi cât vrei, că poți să descoperi pe îndelete portofoliul Superbet Casino sau să te relaxezi cu mâncarea favorită și cu băi lungi, în continuare ai alte câteva sugestii. Vezi care ți s-ar potrivi și dă-i curs, în următoarea perioadă de concediu!

Apucă-te de sport și construiește-ți un stil de viață activ

Este recomandat de specialiști să încercăm să ducem un stil de viață cât mai sănătos, însă cel mai adesea, job-ul este prea solicitant pentru a putea să “împaci” toate planurile. Așadar, este bine să încerci să faci puțină curățenie în viața ta, să vezi ce poți și ce ai vrea să schimbi. Ulterior, pentru a avea echilibru în agendă, va fi necesară o schimbare ce implică disciplină, determinare și foarte multă voință.

Nu este ușor, însă va fi necesar să începi să faci mișcare, să îți schimbi alimentația, dar și să te studiezi pentru a vedea dacă doar de asta ai nevoie. Dacă de exemplu, nu ai sub absolut nicio formă timp să mergi la sală ori să ieși la alergat, dacă nici acasă nu ai spațiu suficient, mergi pe jos pe cât se poate de mult. Evită să mai iei mijloacele de transport în comun. Mergi câteva stații pe jos sau cu bicicleta, fă mici exerciții de întindere care se pot face chiar și în pat.

Fiecare detaliu contează și vei simți destul de repede că vei dormi mai bine, vei avea energie, te vei concentra mai ușor, nu vei mai resimți la fel de mult stres. Odată ce ți-ai stabilit o nouă rutină, încearcă să modifici și alimentația, pentru a fi mai sănătoasă, la ore fixe și conform necesităților pe care le are organismul tău.

Pentru că toate schimbările necesită timp, începe când ai o perioadă mai liniștită, pentru a putea să te obișnuiești. Inițial, efortul fizic va fi puțin mai dificil, dar este un lucru incredibil de bun că îl faci și vei resimți asta curând, doar dacă ești perseverent.

Concediu improvizat, ce poți face dacă nu îți permiți să pleci din oraș?, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiExperimentează noi activități

De câțiva ani pare că tot mai multe persoane preferă să stea la televizor cu fiecare ocazie pe care o prind. Deși această activitate are beneficiile sale, încearcă să o depășești. Dacă vrei să te distrezi, dar să fii în confortul casei, încearcă unul sau mai multe jocuri video. Acestea sunt disponibile pe o multitudine de platforme, partea cea mai grea fiind ce să alegi. Poți să joci singur sau alături de prieteni ori de necunoscuți, așa că ai posibilitatea de a comunica pe îndelete cu alte persoane pasionate de același gen de video games ca tine.

Pe de altă parte, dacă de-abia aștepți să ieși din casă, mergi cu prietenii sau familia la Escape Room și pune-ți la încercare dexteritatea, răbdarea, dar și creativitatea. Aceasta este o modalitate superbă prin care să te distrezi alături de cei dragi, iar împreună să vă cunoașteți mai bine, să vă apropiați și să vă creați noi amintiri.

Există foarte multe alte opțiuni pe care le ai la îndemână, însă depinde foarte mult ce anume te interesează, ce pasiuni ai și care te-au atras până acum. În ziua de astăzi există soluții pentru orice, mai ales când este vorba de activitățile pentru timpul liber, chiar dacă nu ai un buget prea mare.

Cunoaște-ți mai bine orașul

Mergi cu încă un prieten sau prietenă și plimbați-vă la întâmplare. Încercați să rămâneți în zone cât mai sigure, însă nu vă fie frică să descoperiți orașul. În acest fel, veți face mișcare, veți discuta și povesti, veți vedea frumusețea citadină din punct de vedere arhitectural a zonelor în care mergeți. De asemenea, poate așa veți găsi locuri superbe în care să vă și reîntoarceți la un pahar de vorbă.

Articolul precedentȘtire actualizată. Evadat de la …domiciliu!
Articolul următorȘtire actualizată. O mașină a luat foc în sensul giratoriu din apropierea casei primarului Carabelea
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.