”Câţiva dintre membrii fondatori ai Asociaţiei Comunitatea Noastră din Piatra Neamţ au decis – într-o zi cu soare şi lucru de acasă – că nu pot rămâne indiferenţi la situaţia provocată de Covid-19. Ne-am reunit în online, la o discuţie de principiu, care s-a transformat mai repede decât ne aşteptam într-o strategie de lucru!

Pe 19 martie a luat naştere Vivid Neamţ, o iniţiativă comunitară, care astăzi reuneşte antreprenori, ONG-uri şi alţi binevoitori responsabili de gestionarea situaţiei provocate de COVID-19.

Am pornit prin a identifica nevoile majore din comunitatea noastră, dar şi soluţiile imediate ce pot fi aplicate. Nu ne-a fost greu să ne dăm seama că de fapt scopul nostru principal trebuie să fie acela de a sprijini cadrele medicale şi personalul de intervenție.

Demersul nu a fost și nu este asumat  politic și nici de natură să stimuleze capital de imagine personal, motiv care a atras foarte mulți donatori. Față de ei, în special, ne luăm angajamentul să păstrăm această abordare.

Echipa noastră (și nu suntem puțini) e formată din oameni faini, profesioniști în domeniile lor, entuziaști și capabili de altruism în formă pură.  Niciunul dintre noi nu a simțit nevoia să iasă ostentativ în evidență sau să-și aroge merite care aparțin eminamente unei echipe și nu unor persoane. “La cererea publicului”, lucrăm acum la un album cu membrii echipei, având însă convingerea că nu vom putea surprinde întreaga comunitate de oameni de bine care ni s-au alăturat necondiționat.

Practicăm transparența pe o valoare de preț și din respect pentru sponsori si donatori. În acest sens, se fac eforturi însemnate (zi și noapte) pentru ca pagina www.vividneamt.ro si pagina de facebook Vivid Neamt sa fie permanent actualizate cu informații relevante.

Încă de la început, am trimis scrisori de înștiințare asupra demersului și de a solicita susținere către autoritățile publice județene și locale. Cu Spitalul Judetean de Urgență Piatra Neamț am încheiat un protocol de colaborare, care are la bază o solicitare asumată de echipamente de protecție și de aparatură medicală.

Am primit aprecieri publice de la toate instituțiile pe care le-am contactat.  Cerem în continuare colaborare și sprijin de la toate instituțiile statului, partide politice, companii, ONG-uri și persoane fizice pentru a putea trece cu bine peste această situație extrem de delicată pentru toată lumea. Este opțiunea reprezentanților autorităților publice locale și judetene, indiferent de culoarea politică a acestora, dacă vor sa sprijine acest demers al comunității locale. Vivid Neamț se dezice de orice acțiune care este asumată politic sau care poate construi imagine polică și poate degenera într-o acțiune conflictuală.

Este într-adevăr o situație excepționala, care reclamă o mobilizare extraordinară. În niciun moment nu am criticat, am încercat să ne păstram concentrarea și să ne punem toate eforturile în slujba scopului nostru clar identificat.

Intenția noastră este, pur și simplu de a sprijini cadrele medicale, nu de a intra în jocuri politice sau dispute de orice natura. Noi am identificat nevoile și ne-am mobilizat pentru a găsi cele mai bune și rapide soluții. Ne bucurăm că și autoritățile găsesc resurse și modalități de a acționa, suntem dornici să colaborăm pentru a trece cu bine de această perioadă dificilă

Facem un apel la bunavoința și bună credința! Știm că aveți resurse nebănuite.

S-a mărit mult volumul de muncă la Vivid, suntem bine organizați, dar nu suntem nici Zei, nici eroi și nici nu ne putem permite să fim prinși la mijloc în demersuri de natură a ne devia de la scopul declarat.

Pentru toți cei care vor înțelege acest mesaj și vor acționa în consecință, transmitem un mare gând de recunoștință și îi considerăm donatori de suflet! Pentru sufletul VIVID!”

Articolul precedentViziere pentru personalul de la Ambulanță făcute de elevii de la Colegiul Național de Informatică Piatra Neamț
Articolul următorCe izolare la domiciliu? Trei romașcani au plecat la plimbare; vor fi cercetați penal
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.