PSD Neamț, prin alianța care asigură majoritatea în legislativul nemțean (Consiliul Județean Neamț) a reușit să obțină fondurile necesare pentru a achiziționa 23 de microbuze școlare electrice de ultimă generație. Noile autovehicule vor facilita accesul la educație pentru copiii din 23 de localități nemțene și vor contribui totodată la protejarea mediului înconjurător, esențială pentru traiul sustenabil pe meleagurile noastre binecuvântate.

Finanțarea a fost obținută prin Planul Național de Redresare și Reziliență, iar valoarea proiectului este de aproape 36.000.000 lei. Contractul s-a semnat  marți, 12 septembrie, la București, în prezența prim-ministrului Marcel Ciolacu (președintele PSD), a ministrului Educației, Ligia Deca, și a ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian Veștea.

Comunicat de presă. Mergem înainte, cu 23 de microbuze electrice pentru elevii din 23 de localități nemțene, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCu fiecare pas pe care îl facem pentru a îmbunătăți accesul la școală și a crea un mediu sigur pentru copiii noștri, construim un viitor mai bun pentru Neamț.

Microbuzele electrice pentru elevi sunt dovada angajamentului nostru față de educație și mediul înconjurător. Așadar, dragi elevi din comunele Bârgăuani, Hangu, Pângărați, Petricani, Pipirig, Girov, Cândești, Crăcăoani, Gârcina, Mărgineni, Oniceni, Răucești, Urecheni, Păstrăveni, Poienari, Războieni, Stănița, Tămășeni, Văleni, Borca, Săbăoani, Ion Creangă și Țibucani, să vă bucurați de plimbările spre școală și înapoi acasă cu noile microbuze electrice, și să învățați carte, ca să ajungeți OAMENI MARI!”, transmite Daniel Vasilică Harpa, președintele PSD Neamț.

Adrian Păduraru, vicepreședintele Consiliului Județean Neamț și vicepreședinte al PSD Neamț, adăugă: „Prin această investiție, oferim elevilor noștri nu doar mijloace de transport moderne, ci și un exemplu de responsabilitate față de mediu. Mulțumiri colegilor care au muncit și s-au implicat pentru accesarea acestor fonduri nerambursabile.

Avem o responsabilitate comună: să ne asigurăm că viitorul copiilor noștri este construit pe baze solide și durabile.”.

Aceste 23 de microbuze școlare electrice reprezintă un pas important către un sistem educațional mai accesibil și sustenabil în județul Neamț. Ele nu doar că vor asigura siguranța și confortul elevilor din cele 23 de localități nemțene, dar vor contribui și la reducerea emisiilor de carbon și la promovarea unui mediu mai curat.

Neamțul este pregătit să abordeze provocările viitorului cu determinare și responsabilitate, iar acest proiect este doar începutul.  „Educația și mediul înconjurător sunt două domenii în care putem și trebuie să investim pentru a crea un viitor mai bun pentru toți locuitorii județului nostru. De altfel, acestea sunt două dintre principiile de bază ale Guvernului condus de către prim-ministrul Marcel Ciolacu, președintele PSD”, a conchis Daniel Harpa, președintele social- democraților nemțeni.

Continuăm să lucrăm împreună, pentru dezvoltarea și progresul județului Neamț. Este angajamentul nostru față de comunitatea noastră și față de viitorul copiilor noștri.

Cu respect,

echipa PSD Neamț

Articolul precedentAtenție, șoferi! Lucrări pe strada Calistrat Hogaș
Articolul următorAcțiuni de protest la căile ferate