Sâmbătă, 31 octombrie 2015 a avut loc Gala Sens Civic, un eveniment dedicat voluntarilor Asociaţiei care s-au remarcat pe parcursul celor trei ani şi jumătate de activitate, ei fiind cea mai importantă resursă a organizaţiei. La evenimentul desfășurat în Sala Calistrat Hogaș din incinta Consiliului Județean Neamț au participat şi au fost premiaţi atât voluntari ai Asociației și apropiați ai acestora, cât și sponsori, parteneri și oficialități.

Deși evenimentul se dorea unul festiv, a început cu un moment de reculegere și pe tot parcursul serii s-a renunțat la tonul fericit din dorința de solidaritate cu familiile victimelor tragicului eveniment de la București, din 30 octombrie. Reprezentanții Asociației și-au declarat compasiunea și transmit sincere condoleanțe familiilor indurerate,iar toţi participanţii la eveniment au purtat pamblică neagră de doliu.

Primarul municipiului Piatra Neamţ, domnul Dragoș Chitic a fost prezent şi a felicitat toţi voluntarii pentru activităţile desfăşurate. Mesaje încurajatoare și optimiste au transmis doamna Ştirbu Meda din cadrul Inspectoratului Scolar Judeţean, doamna director Gabriela Neamţu din parta Colegiului Naţional de Informatică, domnul Mihai Hanganu, reprezentantul CJ Neamț la Gală şi domnul Irimia Florin director al Colegiului Naţional Calistrat Hogaş.

Susținătorul din umbră al Galei a fost actrița Draga Olteanu Matei, care s-a declarat îndrăgostită de Piatra Neamț, de acțiunile de voluntariat și le-a promis membrilor Asociaţiei Sens Civic că le va fi alături în viitoarele proiecte.

Un alt moment important a fost lansarea proiectului i74, demarat de Fundația C.A.E.S.A.R care îşi propune să adune 100.000 de semnături din 11 județe ale României pentru a schimba prin lege, conform dreptului garantat de Constituția României prin articolul 74, modul de funcționare a Parlamentului.

Au fost premiați mai apoi câștigătorii din proiectul ”Povestesc Piatra Neamțul” şi recreaţie cu Sens Civic cofinanţate de Primăria şi Consiliul Local Piatra Neamţ , desfășurate în perioada iunie-octombrie 2015. Recunoștință și diplome au primit și partenerii ONG-ului, firmele care le-au fost sponsori în cei 3 ani și jumătate de existență. Spre final au apărut premiile pentru cei mai implicați voluntari din cadrul Asociației, care au fost numeroase și au fost însoțite de câte o plachetă. Trofeul Galei a ajuns la Voluntarul Anului cu Sens Civic, Sebastian Alistar, inițiatorul și coordonatorul mai multor acțiuni marca ASC în anul 2015.

Gala a fost încheiată cu un concert al trupei Asteris.

Articolul precedentNeamț: Uniți în solidaritate- Sânge pentru ”Colectiv”
Articolul următorAccident mortal la Girov: spulberat de lângă căruţă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.