Comunicat al Organizaţiei Judeţene PDL Neamţ/ Noi nu suntem de vânzare!, ZCH NEWS - sursa ta de informații

La toate discreditările la care au fost supuşi primarii din România în cei 25 de ani, se adaugă acum Ordonanţa de „maximă” urgenţă pentru migraţia politică a aleşilor locali.

Noi nu suntem numai împotriva acestei ordonanţe, ci suntem împotriva migraţiei politice a tuturor aleşilor, inclusiv a parlamentarilor din Parlamentul României, cât şi din Parlamentul European care au fost aleşi de cetăţeni ca membri ai unui partid politic.

Motivaţiile pentru care primarii şi consilierii locali se îndreaptă spre partidul de guvernământ sunt de natură totalitaristă – presiuni, ameninţări, controale extinse până la nivelul membrilor de familie ai aleşilor de tip “morişcă”, asezonate cu promisiuni de acces la fonduri publice pentru infrastructura localităţii. Adică banii publici vor fi împărţiţi ca mită electorală de către guvernanţi către primarii partidului aflat la guvernare, asta după ce activitatea singurei instituţii de control a banului public, Curtea de Conturi, a fost practic blocată de către PSD prin numirea ilegală a doi consilieri, fapt asupra căruia CCR s-a pronunţat în luna iulie.

Dacă ceilalţi aleşi locali vor să primească fonduri publice sau ei şi membrii familiilor lor salariaţi la stat sau întreprinzători privaţi să fie lăsaţi în pace, condiţia este să migreze la partidul de guvernământ şi să militeze ca acesta să câştige alegerile.

Cu toţii ştim că împărţirea fondurilor publice către comunităţi se face prin nişte prevederi legale şi nu după culori politice!

Oare instituţiile statului român se vor sesiza vreodată pentru eradicarea acestei mite electorale de mari proporţii?

Dacă după 45 de zile această OUG va fi declarată ilegală, acei “migratori” îşi vor pierde mandatul.

Merită să facem iarăşi mari cheltuieli inutile ca până în iunie 2016 să alegem alţi primari şi consilieri locali?

Aceşti bani pentru alegeri şi campaniile electorale nu s-ar putea folosi mai eficient pentru infrastructura localităţilor?

Dacă un ales local trădează opţiunea politică a cetăţenilor care l-au votat, credeţi că la viitoarele alegeri acel ales local va mai avea încrederea oamenilor?

Deja în unele localităţi cetăţenii vor să declanşeze referendum pentru schimbarea primarului care a migrat la alt partid fără să aibă şi consimţământul alegătorilor!

În judeţul Neamţ a mai fost o “migraţie de primăvară” când 15 primari PDL au optat să fie “coordonatori” fie la PSD, fie la PMP.

În această nouă “migraţie de toamnă”, aleşii îşi pun problema că nu li s-a dat nimic din ceea ce li s-a promis.

Povestea cu vrabia din mână şi cioara din par este actuală. Ambele păsări însă, nu sunt migratoare!!!

Dacă, cu toate eforturile disperate ale guvernanţilor de a câştiga alegerile, acest lucru nu se va întâmpla, iar Victor Ponta şi partidele sale acolite vor pierde alegerile, care va fi percepţia migratorilor primari în faţa electoratului care îi aşteaptă în iunie 2016?

Noi, aleşii locali din opoziţie, ne-am manifestat poziţia (de a fi demni şi nu cerşetori de bani sau marfă de vânzare pentru politicienii puterii), atât în şedinţa din judeţul Neamţ din 4 septembrie, cât şi în Liga aleşilor locali din 6 septembrie de la Braşov şi vă asigurăm că vom lupta şi vom câştiga alegerile pentru a crea premisele ca fiecare român să trăiască în siguranţă şi respect în România. Considerăm inacceptabilă premisa repetării istoriei ca pentru libertatea de opţiune să fie vărsat sânge de român, aşa cum a fost în 1989.

Vom suferi alături de dumneavoastră toate presiunile guvernanţilor, vom fi surzi la toate promisiunile mincinoase şi nu vă vom dezamăgi!

Vrem să trăim împreună într-o Românie sigură şi care îşi respectă orice cetăţean!

Doamne ajută!

Alexandru DRĂGAN,
Preşedinte interimar PDL Neamţ

Articolul precedentMii de buletine în comunele limitrofe Romanului
Articolul următorMedierea CJ – Ceahlăul 05 amânată din nou