Și cum un necaz nu vine niciodată singur, comuna Icușești rămâne, încă, una dintre cele mai vitregite unități rurale din județul Neamț. Astfel, de vreo șase ani, primarul Leonard Oprea încearcă să sensibilizeze toate conducerile perindate pe la Consiliul Județean Neamț, pentru asfaltarea unor segmente de vreo 4-5 km din cele două drumuri județene care traversează satele Rocna și Bătrânești și care ajung în județul Bacău. Apoi,  de continuare a lucrărilor la noul Cămin cultural, aflat doar în faza de schelet din beton, Icușești fiind una dintre puținele comune din județ și din țară care nu are pe teritoriul său nici măcar o modestă sală de spectacole. Într-un fel sau altul, incendiul care a distrus școala din satul reședință a comunei a sensibilizat instituțiile statului, însă problemele sunt mult mai grele decât par la prima vedere.

„Icușești rămâne o comună izolată, deși nu este prea departe de Roman. Când se împart banii pentru comune, noi, de fiecare dată, suntem tăiați de pe listă. Cu mare greutate am reuși să facem anumite lucrări la școlile primare din comună și tot la fel de greu ne va fi și de aici încolo dacă nu vom fi ajutați cât de cât. Avem prea multe probleme de rezolvat!”, a declarat primarul Leonard Oprea.

Un raid prin satele Spiridonești, Rocna, Bătrânești (fostă comună și una dintre cele mai vechi așezări din Moldova), ca și prin Mesteacăn și Tabăra pune în evidențâ faptul că pe acele locuri n-a mai trecut picior de dregător domnesc de multe decenii, poate chiar secole. Cât despre promisiunile electorale ale unor candidați cu ștaif, acestea au trecut ca vântul pe Valea Siretului. Totuși, „mai există o speranță, legată de prezența și promisiunile președintelui Culiță Tărâță. Dacă și de această dată vom rata finanțările, însemnă că am pierdut orice șansă”, a mai adăugat primarul Leonard Oprea. (C.N.)

Articolul precedentOPC Neamț: Sărbători liniștite
Articolul următorLideri cu 6 victorii