Computerul tomograf, îngropat în hârtii, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa aproape o lună de când computerul tomograf a ajuns în posesia Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, acesta nu este încă funcțional. Deși achiziționarea, finanțarea și garantarea acestuia au necesitat mult timp și hârtii, se pare că mai este nevoie de alte hârtii pentru dare în funcțiune. Tot acest proces ar putea să dureze până la două luni, conform managerului spitalului. Acum, este așteptată o comisie de la Igiena Radiațiilor Naturale și Profesionale Iași pentru a măsura câmpurile electromagnetice și a întocmi un referat tehnic de interpretare a acestor măsurători privind expunerea umană și protejarea sănătății populației.

Computerul tomograf, îngropat în hârtii, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Cei de la Igiena Radiațiilor din Iași vor verifica dacă totul e conform, după care îi așteptăm pe cei de la Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare. Totul va dura între două săptămâni și două luni. Eu sper ca până la jumătatea lunii august să fie gata să începem testele. Acestea sunt procedurile, nu avem încotro. Totul este pregătit, tomograful este funcțional, s-a făcut conexiunea specială la internet de care era nevoie, partea electrică s-a rezolvat. Dar până nu primim toate avizele, nici teste nu putem să facem”, a declarat dr. Ioan Lazăr, managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. (Oana IOSUB-TOMA)

 

Articolul precedentProfesor de la ”Ion Creangă”: ”Sunt consternat să aflu că unii dintre colegi mi-au reproșat că eu stau în spatele acestui elev”
Articolul următorDacă aţi văzut-o, sunaţi la 112!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.