reclama autocenter

Atleta Diana Țigănașu, de la CS Ceahlăul-LPS Piatra Neamț, proaspăt campioană națională de senioare la disc (47.79 metri), a plecat, împreună cu antrenorul său, prof. Dan Cojocaru, la Campionatele Mondiale de junioare II, de la Nairobi, din Kenya. Născută în anul 2000, ea va concura atât la disc, cât și în proba de aruncare a greutății. Finalele probelor vor avea loc la sfârșitul acestei săptămâni.

Lotul României pentru competiţia de la Nairobi (Kenya)

”Este prima participare pentru mine la un Campionat Mondial (CM). Este ultima ediție de CM de junioare II care se organizează. Dacă voi câștiga o medalie ar fi ceva extraordinar, de vis. Chiar o să lupt din răsputeri pentru un loc pe podium. Acum se vor vedea roadele muncii depuse de mine în acest an competițional. Direct din Kenya voi pleca la Campionatul European de juniori I, de la Grosseto, din Italia”, a declarat Diana Țigănașu.

Atleta pietreană ar putea avea o șansă în plus la cucerirea unei medalii pentru că, din cauza febrei galbene, există țări care au refuzat participarea la Campionatele Mondiale din Kenya.

”Noi am făcut vaccin pentru febra galbenă și luăm și pastile pentru malarie pe toată perioada șederii noastre în Kenya. Avem și un carnet de sănătate. Dacă-l pierdem sau nu-l avem este posibil să se instituie o stare de carantină și nu mai ieșim un an din Kenya. Nu mi-e frică, dar e prima dată când ajung așa departe. 12 ore durează zborul”, a mai spus aruncătoarea de disc și greutate.

Colega de club a Dianei, Lenuța Burueană, devenită și ea în urmă cu câteva zile campioană națională de senioare la greutate (14.98 metri), va participa, în această săptămână, la Campionatul European de tineret U23 de la Bydgoszcs, din Polonia. (Ana MOISE)

Articolul precedentPercheziții cu mascați la domiciile unor hoți, tăinuitor adus din Franța
Articolul următorFOTO Inundaţii la Răuceşti
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.