pietricica turism

Comisarul şef Nicolae Gherasim, fostul şef al Biroului de Ordine Publică, din cadrul Poliţiei Piatra-Neamţ, a fost arestat, ieri, de Judecătoria Bacău, pentru părăsirea locului accidentului şi pentru „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”. Ofiţerul a dat peste un bătrân cu maşina, pe 20 octombrie, în jurul prânzului, l-a dus la spital şi a poi a plecat, lăsând cadrelor medicale un nume, o adresă şi un număr de telefon care nu există.

Deşi au avut suspiciunea de la început că ar putea fi vorba despre colegul lor, poliţiştii rutieri au avut nevoie de vreo două zile să-l găsească pe autorul accidentului, care se refugiase undeva, la ţară.

Comisarul Gherasim a mai fost cercetat pentru că şi-a condus maşina, deşi îi expirase valabilitatea numerelor de înmatriculare, a avut şi un dosar de înşelăciune (a luat un scrânciob şi două mese din lemn de la un comerciant şi nu i-a mai dat banii) şi unul de purtare abuzivă. De asemenea, el a făcut obiectul mai multor cercetări disciplinare – toate suspendate pentru că, de circa 8 luni, este în concediu medical. Poliţistul pare să aibă probleme de natură psihică, nu atât de grave încât să-i afecteze discernământul, dar suficient de mari încât să nu-i mai permită continuarea carierei în poliţie şi, mai ales, într-o funcţie de conducere. Marţi, 16 decembrie, era programat la expertiză la Spitalul Militar, tocmai pentru ca specialiştii să decidă dacă mai poate fi poliţist în continuare. Lucrurile au luat, însă, o altă turnură, odată cu propunerea de arestare făcută de parchet şi, însuşită, ulterior de instanţă. Evident, decizia de arestare poate fi atacată la tribunal, însă primul ei efect va fi suspendarea contractului de muncă.

„Imediat după ce primesc înştiinţarea de la instanţă, trebuie să-l suspend”, a declarat Paul Tablan, şeful Poliţiei Neamţ. (C. MIRCEA)