0:00

Comisarul şef Filip s-a întors la „Economic”, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Fostul şef al Poliţiei Piatra Neamţ s-a întors la Serviciul de investigarea fraudelor  din cadrul IPJ, locul din care a plecat să conducă poliţia municipiului. Diferenţa este că atunci era şef de birou, iar acum este un simplu lucrător. După ce-a demisionat din fruntea Poliţiei Piatra Neamţ, în urma scandalului iscat de faptul că a lovit-o pe Ana Maria Tănase, comisarul şef Filip a lucrat o vreme la Serviciul de Investigaţii Criminale, dar a decis că tot investigarea fraudelor i se potriveşte mai bine.

Între timp, DIICOT Neamţ are o anchetă în lucru în care face investigaţii de câteva luni bune pentru a stabili, pe de o partea dacă Cezar Filip este vinovat de purtare abuzivă şi, pe de altă parte, cine s-a ocupat cu scoaterea filmuleţului – făcut de camera de supraveghere de la parterul Poliţiei Piatra Neamţ, din instituţie.

Faptele care l-au costat funcţia pe comisarul şef Cezar Filip s-au petrecut în ziua de 8 martie 2014, când o bătrână a fost atacată pe stradă de o gaşcă de puradei din Piatra Neamţ. Printre atacatori se număra şi Ana Maria Tănase, o fată de 14 ani, care a participat la zeci de furturi şi tâlhării, dar şi la două omoruri. Cezar Filip a fugit după ea, s-a împiedicat de un gard viu, a căzut şi s-a lovit la genunchii operaţi, şi şi-a distrus telefonul mobil, care s-a împrăştiat pe asfalt. În acest context, şi-a pierdut controlul când a ajuns la sediu şi fata i-a spus că n-a făcut nimic. A lovit-o, iar scenele au fost filmate de camera de supraveghere pe care chiar el a montat-o, ca să nu mai fie discuţii despre abuzurile făcute de poliţişti. Nişte „prieteni” au scos filmuleţul din unitate şi l-au postat pe internet, iar scandalul iscat l-a determinat pe Cezar Filip să-şi dea demisia. Acum soarta lui profesională depinde de verdictul procurorilor DIICOT Neamţ.

C. MIRCEA

Articolul precedent”Flocea” reîncărcat
Articolul următorApartamentele ANL se vând și în rate

1 COMENTARIU

  1. Comisarul Filip a facut exact ceea ce trebuia. Celor care sint de alta parere le doresc sa fie victime ale acelei infractoare.

Comentariile sunt închise.