Comisar de la Protecţia Consumatorilor, reţinut pentru luare de mită, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiOfiţerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Iași au adus, joi, 2 iunie, la sediul Parchetului Iași, un comisar de la Protecția Consumatorilor, cercetat pentru luare de mită, se precizează într-un comunicat de presă al DGA.

Procurorul de caz a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat judecătorului cu propunerea de arestare preventivă.

„B.L. este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită (9 acte materiale), constând în aceea că, în perioada martie-mai, împreună cu un alt coleg de serviciu, a pretins și primit de la reprezentanții mai multor agenți economici de pe raza județului Iași, diferite bunuri și sume de bani (în cuantum de aproximativ 1.700 lei), pentru a nu dispune măsurile legale cu ocazia activităților de control pe linia respectării normelor privind protecția consumatorilor”, potrivit comunicatului citat.

Ofiţerii DGA mai precizează că, pe 27 mai, s-a realizat prinderea în flagrant a doi funcționari din cadrul Protecției Consumatorilor Iași.

„În fapt, B.L. și un coleg al său au fost prinși în timp ce primeau cu titlu de mită, mai multe bunuri și sume de bani de la administratorii unor societăți care desfășurau activități comerciale în zona Bazarului Iași. Cel de-al doilea este cercetat în stare de libertate”, se mai menţionează în comunicatul DGA. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentGALERIE FOTO: Ploile continuă în Piatra Neamț
Articolul următorACTUALIZARE Codul roşu de inundaţii prelungit până sâmbătă la ora 14!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.