reclama autocenter

Elita școlii nemțene a fost premiată de Ministerul Educației Naționale la festivitatea anuală găzduită, în 20 decembrie 2018, în noua aulă a Universității Politehnică din București.

Cei mai buni elevi și profesorii care îi pregătesc, câștigători ai celor mai înalte premii la olimpiadele internaționale din anul școlar trecut, au fost recompensați cu diplome și premii în bani de minister, alături de școlile din care provin. Trei licee din Neamț sunt printre cele mai bune școli din țară grație performanțelor obținute la trei discipline. Medalia de aur a fost acordată lui Sebastian Leontică, profesorului Dorel Haralamb și Colegiului Național „Petru Rareș” Piatra Neamț. Rareșistul a câștigat, în ultimul an de liceu, medalia de bronz la Olimpiada Asiatică de Fizică de la Hanoi (Vietnam) și medalia de aur și premiul special pentru cea mai bună lucrare teoretică la Olimpiada Europeană de Fizică de la Moscova. „A devenit o tradiție în ultimii 6-7 ani, de când elevii noștri performează, să ne clasăm pe cel mai înalt loc al podiumului național. Anul acesta, Ministerul Educației Naționale i-a acordat medalia de aur fostului nostru elev Sebastian Leontică, acum student la Oxford. Profesorul care l-a pregătit, colegul nostru Dorel Haralamb, de asemenea este premiat cu aceeași sumă. Și colegiul este premiat, am înțeles că în jur de 7-8.000 de lei, bani pe care îi vom investi, ca de obicei, în laboratorul de fizică. Urmează un an deosebit pentru noi, colegiul „Petru Rareș” împlinește 150 de ani de existență. Suntem printre puținele școli din această categorie de „vârstă” și ne pregătim pentru a sărbători așa cum se cuvine, împreună și cu foști absolvenți, foști profesori. Am încredere în potențialul colegilor mei și le doresc lor, elevilor noștri și părinților multă sănătate și putere în noul an”, declară prof. Grigoruță Oniciuc, directorul CN „Petru Rareș”.

Medalia de argint a fost acordată de minister elevei Ioana Levîrdă, acum în clasa a X-a, care anul trecut a obținut premiul II la Olimpiada Internațională a Elenismului și premiul III la etapa națională. Distincția a fost acordată deopotrivă profesoarei care o pregătește, Elisabeta Cristea și Colegiului Național „Roman Vodă”. Medalia de bronz a fost obținută de Andrei Lămășanu, acum în clasa a XII-a, pentru premiul III la Olimpiada Internațională a Elenismului și premiul III la faza națională. Distincția a fost acordată profesoarei Smaranda Iamandi și Seminarului Teologic Ortodox „Veniamin Costachi” Vânători-Neamț.

(C.I.)

Articolul precedentMoș Crăciun a venit la IPJ Neamț
Articolul următorProgramul farmaciilor din Neamț, de sărbători
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.