CN ŞTEFAN CEL MARE
CN ŞTEFAN CEL MARE

Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra-Neamț și Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Târgu-Neamț sunt singurele licee din județul nostru care apar în topul celor mai bune licee din România. Clasamentul celor mai bune licee din România a fost realizat de Ministerul Educației în baza mediilor generale obținute la admitere și la examenul de bacalaureat de anul trecut. Dacă liceul din Piatra-Neamț se află pe poziția 30, liceul din Târgu-Neamț se află pe poziția 41. În topul celor mai bune licee pe primul loc se află Colegiul Național „Sfântul Sava” din București, secondat de Colegiul „Național” din Iași.

Despre performanța de a se afla în topul celor 100 de licee din România, directorul Colegiului Național „Ștefan cel Mare” din Târgu-Neamț, Dorin Moroșanu ne spune că meritul este în primul rând al elevilor.

„Este meritul elevilor în primul rând, dar poate și faptul că provin din familii bune a dus la aceste rezultate. Aici la școala noastră se muncește, se învață și meritul este și mai mare având în vedere că doar două licee din județul Neamț se află în acest top, deși cei de la ARACIP ne-au dat niște calificative de toată jena. Asta e România, din păcate”, ne-a declarat directorul Dorin Moroșanu.

CN PETRU RAREŞ
CN PETRU RAREŞ

Din zona Moldovei mai regăsim pe locul 26 Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui, iar pe locul 28 Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Iași. Pe poziția 34 se află Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava, iar pe 44 Liceul de Informatică „Grigore Moisil” din Iași. Tot din Moldova se află pe poziția 48 Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava, pe 55 Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani, pe 57 Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți, pe 62 Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iași, pe 63 Colegiul Național Vasile Alecsandri din Bacău, pe 76 Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad, pe 83 Colegiul Național „Ferdinand I” din Bacău, iar pe poziția 89 se află Colegiul Teoretic „Garabet Ibrăileanu” din Iași. (C.T. STURZU)