0:00

Cod portocaliu și galben de furtuni pentru regiunea Nord Est, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: Avertizarea hidrologică a devenit cod portocaliu, existând un rist sporit de inundații.

Știre inițială: 4 județe din regiunea Nord Est, Iași, Bacău, Neamț și Vaslui se află sub avertizare cod portocaliu de ploi, anunță Administrația Națională de Meteorologie. În aceste zone: „instabilitatea atmosferică va fi accentuată, va ploua abundent, se vor semnala descărcări electrice și izolat grindină. Ploile vor avea caracter torențial, în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 25 – 35 l/mp și pe spații mici 50 – 60 l/mp, iar prin acumulare se vor depăși 70 – 90 l/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55-65 km/h și vor fi vijelii”.

Suceava și Botoșani se află sub avertizare cod galben, cu fenomene asemănătoare dar mai puțin violente: „vor fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, pe alocuri descărcări electrice și izolat grindină”.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a atras atenția asupra pericolului de „scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție”. Din regiunea Nord Est sunt vizate:

  • Cod portocaliu și galben de furtuni pentru regiunea Nord Est, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiBazinul superior și afluenții târului Trotuș (județele Neamț și Bacău);
  • Bistriţa – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Suceava, Neamţ şi Bacău);
  • Moldova – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Suceava şi Neamţ);
  • Suceava – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Suceava).
Articolul precedentMagazie în flăcări de la un cablu electric defect
Articolul următorMaşină incendiată de la un scurt circuit, în Dărmăneşti
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.