Toate județele Regiunii Nord-Est sunt sub avertizare de caniculă, iar pe 29 august sunt așteptate temperaturi de până la 40 de grade. Neamț, Suceava și jumătatea de vest a județului Bacău sunt sub cod galben, iar Botoșani, Iași, Vaslui și jumătatea de est a Bacăului sunt avertizate cu cod portocaliu.

COD PORTOCALIU O nouă zi caniculară în judeţele Regiunii Nord-Est, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Marți (29 august) valul de căldură va persista în nord-vestul, sudul, estul și local în centrul țării. În nordul Crișanei, în vestul Maramureșului, Transilvaniei și al Moldovei, în cea mai mare parte a Olteniei, nordul Munteniei și local în Dobrogea, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 21 de grade”, anunță ANM

Avertizarea cod portocaliu anunță val de căldură persistent și disconfort termic accentuat. În cea mai mare parte a Moldovei se vor înregistra temperaturi maxime de 37-39 de grade, iar minimele se vor situa între 18 și 22 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. (G.S.)

Articolul precedentVIDEO. Protest la Apa Serv Târgu Neamț.
Articolul următorCe spune ITM Neamț despre cât de sigure sunt stațiile de distribuție GPL din Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.