0:00

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis şi pentru astăzi, 1 iulie, avertizări de caniculă pentru judeţele Regiunii Nord-Est. Botoşani, Iaşi, Neamţ (est) şi Suceava (est) sunt avertizate cu COD PORTOCALIU.

COD PORTOCALIU O nouă zi caniculară în Botoşani, Iaşi, Neamţ şi Suceava, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Vineri (1 iulie), local în zonele joase din Banat, Transilvania și Moldova valul de căldură va fi persistent, iar temperaturile (diurne și nocturne) se vor apropia de recordurile absolute ale perioadei. După-amiaza se vor înregistra frecvent valori de 36-38 de grade, iar noaptea nu vor coborî în general sub 18-22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat”, precizează ANM.

Bacău (est) şi Vaslui au fost avertizate cu COD GALBEN: În intervalul menționat valul de căldură se va menține în toate regiunile, iar disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 20 de grade„. (M. CONSTANTINESCU; HARTA: ANM)

Articolul precedentDoi bărbați arestați pentru furturi repetate din aceeași casă
Articolul următorCOD GALBEN Vijelii şi ploi torenţiale în zona de munte a judeţelor Bacău, Neamţ şi Suceava
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.