0:00

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis avertizare COD PORTOCALIU pentru judeţele Bacău, Neamţ şi Suceava. Judeţele Botoşani, Iaşi şi Vaslui sunt avertizate cu COD GALBEN.

Avertizarea COD PORTOCALIU este valabilă în intervalul 26 septembrie, ora 9:00-27 septembrie, ora 3:00. „În zona de munte, precum și în Maramureș, Transilvania și local în Oltenia, Muntenia și Moldova, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice). Cantitățile de apă vor depăși 50-60 l/mp și, izolat, 70-90 l/mp. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată”, precizează ANM.

COD PORTOCALIU în Bacău, Neamţ şi Suceava; COD GALBEN în Botoşani, Iaşi şi Vaslui, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAvertizarea COD GALBEN este valabilă în perioada 25 septembrie, ora 23:00-27 septembrie, ora 6:00. „În intervalul menționat, va ploua în toate regiunile, iar cantitățile de apă vor depăși 25-35 l/mp. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă în regiunile vestice, sâmbătă în nord-vest, centru, sud și la munte, iar seara și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în jumătatea de est a țării. Se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Vântul se va intensifica treptat în toată țara, cu viteze la rafală în general de 45-60 km/h, iar în zona montană înaltă de peste 100-110 km/h. În Moldova, Muntenia și Dobrogea, începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, vor fi rafale de 60-80 km/h. Vremea se va răci, sâmbătă mai ales în jumătatea de vest a țării, iar duminică și în rest”, mai menţionează aceeaşi sursă. (M. CONSTANTINESCU; HARTA: ANM)

Articolul precedent”Aici, dacă vrea cineva să coboare cu căruciorul, se oprește în gard”
Articolul următorPrimăria Piatra-Neamț – 26 de proiecte europene în valoare de 53.5 milioane de euro, aflate în implementare, cu contractele de finanțare semnate și termen de finalizare maxim anul 2022
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.