Primarul Dragoș Chitic a trimis echipe să monitorizeze Cuiejdiul și pâraiele din Văleni.

Județul Neamț se află până la ora 14.20 sub avertizare COD Portocaliu de ploi și intensificări ale vântului, iar cantitățile de apă pot depăși 30 de litri pe metrul pătrat.  Conducerea Primăriei Piatra Neamț a intrat în alertă după ploaia căzută între orele 12.00 și 14.00 și a dispus verificarea în teren a zonelor vulnerabile.

„Acum sunt în cartierul Văleni reprezentanții Biroului pentru Managementul Situațiilor de Urgență și cei de la Publiserv. Am dispus să verifice toate zonele vulnerabile din oraș. În Văleni problema cea mai gravă, în momentul de față,  este podețul de peste Pârâul Turcului. Apa a adus aluviuni foarte multe dar vor fi curățate în cursul zilei de astăzi. Monitorizăm de asemenea și Cuiejdiul, mai ales în amonte unde sunt probleme cu acel dig”, a declarat Primarul Dragoș Chitic.

Avertizare Nowcasting  – “Județul Neamţ: Piatra-Neamț, Roznov, Borlești, Bicaz, Piatra Șoimului, Săvinești, Dumbrava Roșie, Zănești, Podoleni, Rediu, Pângărați, Girov, Gârcina, Cândești, Tarcău, Costișa, Tazlău, Alexandru cel Bun.

Se vor semnala : averse torențiale ce vor cumula local 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificari de scurtă durată ale vântului ce pot lua și aspect de vijelie, grindină de dimensiuni mici și posibil medii.” (E.C.)