Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis avertizare COD GALBEN – „intensificări ale vântului” – pentru zona montană a judeţelor Bacău, Neamţ şi Suceava. Avertizarea este valabilă în intervalul 1 septembrie, ora 10:00-2 septembrie, ora 10:00.

COD GALBEN Rafale de vânt în Bacău, Neamţ şi Suceava, ZCH NEWS - sursa ta de informații„În zona montană, vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de 60-80 km/h, iar pe creste, în special ale Carpaților Meridionali și de Curbură, temporar rafalele vor depăși 90-100 km/h. Local în Oltenia vor fi perioade în care rafalele vântului vor avea viteze în general de 60-65 km/h, în special pe parcursul zilei. Intensificări locale și temporare ale vântului vor fi și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45-55 km/h, iar pe parcursul zilei de joi (2 septembrie), intensificările de vânt se mențin în zona înaltă de munte, iar în estul și sud-estul țării vor fi rafale de peste 65-70 km/h. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza prezentul mesaj”, potrivit ANM.

COD GALBEN Rafale de vânt în Bacău, Neamţ şi Suceava, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiEste în vigoare şi o informare meteorologică, pentru miercuri, 1 septembrie, între orele 10:00-23:00. „În zonele de deal și de munte, în regiunile nordice, centrale și local în cele vestice temporar va ploua și vor fi posibile descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter de aversă, iar cantitățile de apă vor depăși local 15-20 l/mp și mai ales în zonele de munte izolat 30-40 l/mp. Averse și descărcări electrice se vor semnala pe arii restrânse și în regiunile estice”, precizează sursa citată. (M. CONSTANTINESCU; HARTA: ANM)

Articolul precedentCUPA ROMÂNIEI Programul echipelor din Regiunea Nord-Est în runda a patra
Articolul următorSenatorul Eugen Țapu-Nazare ales chestor al Senatului
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.