Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis avertizare COD GALBEN, de ninsori şi intensificări ale vântului, pentru judeţele Regiunii Nord-Est. Intervalul de valabilitate a fost stabilit pentru 23 martie, ora 12:00-24 martie, ora 18:00.

„În Moldova, iar pe parcursul zilei de miercuri (24 martie) și în nord-estul Munteniei vor fi perioade în care vântul va avea intensificări cu viteze de 55-65 km/h, iar pe arii restrânse peste 70 km/h. Vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, mai ales sub formă de ninsoare, temporar viscolită. În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și, local, în Carpații Orientali va ninge, pe alocuri moderat cantitativ, iar la altitudini în general de peste 1.500 de metri vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70-90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 de metri. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza prezentul mesaj”, precizează meteorologii.

A fost emisă şi o informare meteo, pentru intervalul 23 martie, ora 18:00-24 martie, ora 21:00, care prognozează aceleaşi fenomene. “În intervalul menționat, vor fi precipitații, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare în majoritatea regiunilor, iar vântul va avea intensificări, local și temporar, cu viteze în general de 45-55 km/h. La munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent depus anterior. Vremea se va menține deosebit de rece, cu temperaturi preponderent negative în cursul nopților și al dimineților, iar îndeosebi în vestul, nord-vestul și, parțial, centrul țării, se va semnala brumă”, potrivit ANM. (M. CONSTANTINESCU; HARTA: ANM)

Articolul precedentVIDEO: Două familii au rămas fără casă
Articolul următorFOTO: Mașină a Publiservului implicată într-un accident, cel puțin o persoană a fost rănită
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.