0:00

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis avertizare COD GALBEN – „instabilitate atmosferică temporar accentuată, intensificări ale vântului” – pentru judeţele Bacău, Neamţ (zona de munte), Suceava (zona de munte) şi Vaslui. Avertizarea este valabilă astăzi, 13 iunie, până la ora 23:00.

COD GALBEN în Bacău, Neamţ, Suceava şi Vaslui, ZCH NEWS - sursa ta de informații„În Muntenia, Oltenia, jumătatea de sud a Moldovei și local în Transilvania vor fi perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25-30 l/mp și, izolat, 35-40 l/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze de peste 65-70 km/h în vestul și sudul Olteniei, iar în Carpații Meridionali, la peste 1.800 de metri, rafalele vor depăși 90-100 km/h. Local și temporar, intensificări ale vântului vor fi și în celelalte zone, cu precădere în Transilvania”, potrivit meteorologilor.

COD GALBEN în Bacău, Neamţ, Suceava şi Vaslui, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPână pe 16 iunie, la ora 10:00, este în vigoare şi o informare meteorologică: „În jumătatea de est a țării și local la munte vor fi averse însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și, pe arii restrânse, 25-50 l/mp. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice,
ANM va actualiza prezentul mesaj”. (M. CONSTANTINESCU; HARTA: ANM)

Articolul precedentMagazie aprinsă de trăsnet la Văleni
Articolul următorTrei șoferi prinși beți la volan
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.