Moldova intră sub Cod galben de ploi, furtuni și, pe alocuri, grindină. Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și ploi însemnate cantitativ, valabil de miercuri, ora 18, până joi, ora 23.

Avertizarea se referă inclusiv la județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui:

Cod galben de ploi și furtuni!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn intervalul menţionat, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în cea mai mare parte a ţării și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi 20…30 l/mp și pe spații restrânse 50…70 l/mp”.

Astfel de fenomene vor fi şi în după-amiaza zilei de miercuri, 7 iunie, dar pe spaţii mai restrânse, iar în cursul zilei de joi, 8 iunie, se vor semnala şi în partea de sud-est a ţării. În dimineaţa zilei de joi, 8 iunie, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj”, informează meteorologii. (ZCH News)

Articolul precedentACTUALIZARE Doi morți în accident în intersecția de la Căciulești. FOTO
Articolul următorGALERIE FOTO Colegiul „Gheorghe Asachi”, victorie la concursul „Cu viața mea apăr viața”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.