pietricica turism

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis COD GALBEN de ninsori abundente pentru 8 judeţe, printre care şi Neamţ (zona de munte), Botoşani şi Suceava. Avertizarea este valabilă în intervalul 8 februarie, ora 18:00 – 9 februarie, ora 17:00.

“În intervalul menționat, în toate zonele de munte va ninge, iar în regiunile nord-estice, nordice şi centrale, treptat vor predomina ninsorile. Local în Carpaţii Orientali, precum și în nordul Moldovei, Maramureș și în estul Transilvaniei, cantităţile de precipitaţii vor atinge 15-20 l/mp și se va depune strat nou de zăpadă. Începând cu primele ore ale zilei de vineri (9 februarie), vântul se va intensifica în cea mai mare parte a Moldovei, cu viteze de 45-55 km/h, dar și pe crestele montane, unde temporar vor fi rafale de 65-70 km/h. Mai ales pe parcursul zilei de vineri (9 februarie) intensificări temporare ale vântului se vor semnala și în regiunile sudice, sud-estice și centrale, cu viteze în general de 50-55 km/h”, precizează ANM pe portalul propriu.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza avertizarea. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: ANM)