0:00

COD GALBEN de furtuni în Neamţ şi alte 27 de judeţe, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAdministraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis avertizare COD GALBEN de instabilitate atmosferică accentuată pentru Neamţ şi alte 27 de judeţe.

Intervalul în care este valabilă atenţionarea este duminică, 3 iulie, ora 14:00 – luni, 4 iulie, ora 6:00.

„În intervalul menţionat, în vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi în toate zonele montane vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie şi, pe arii restrânse, grindină. Se vor înregistra cantităţi de apă de peste 20-25 l/mp şi izolat 50-60 l/mp”, avertizează ANM.

Fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala şi în restul teritoriului, mai ales în seara zilei de duminică şi în primele ore ale nopţii, dar pe spaţii mai restrânse. Pe parcursul zilei de duminică, 3 iulie, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură – umezeală (ITU) va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.

Din fericire, până la această oră, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor nu a emis nici o avertizare de risc de inundaţii. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: ANM)

Articolul precedentEvaluarea Națională: Cum arată județele din Moldova, înainte de contestații: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui
Articolul următorGALERIE FOTO Festivalul Medieval – Ziua a II-a
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.