Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis avertizare COD GALBEN, de caniculă şi disconfort termic, pentru judeţele Bacău (est), Iaşi şi Vaslui. Avertizarea este valabilă miercuri şi joi, 29-30 iulie.

„În cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei și, local, în Moldova, va fi caniculă, temperaturile maxime vor depăși frecvent 35 de grade, iar pe arii restrânse miercuri și, local, joi, se vor situa peste 37-38 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind pragul critic de 80 de unități, iar în cursul nopților temperatura aerului nu va coborî sub 20 de grade (nopți tropicale)”, precizează ANM.

Şi pentru restul ţării este emisă o informare meteorologică, pentru zilele de 28, 29 şi 30 iulie. „Valorile termice vor continua să crească, astfel încât vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară în regiunile extracarpatice. Se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de peste 33-35 de grade, disconfortul termic va fi ridicat, iar pragul critic de 80 de unități al indicelui temperatură-umezeală (ITU) va fi atins în zonele de câmpie și podiș din sudul și estul țării și local din vest”, potrivit sursei citate. (M. CONSTANTINESCU; HARTA: ANM)

Articolul precedentVijelia a lăsat peste 5.300 de gospodării fără energie electrică
Articolul următorAnunţ privind deschiderea apelului de selectie a proiectelor pentru măsura M1/6B – Dezvoltarea durabilă a teritoriului
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.