De mâine, 10 septembrie, starea de alertă s-ar putea prelungi cu încă o lună, potrivit Hotărârii 67 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU). Decizia adoptată astăzi, 9 septembrie, urmează să fie legiferată de guvern.

În anexa HCNSU nr. 67 se propune, printre altele, desfăşurarea competiţiilor sportive cu participarea spectatorilor până la maxim 50% din capacitate acolo unde incidenţa este cuprinsă între 2 şi 3 la mia de locuitori şi de până la 75% acolo unde incidenţa este mai mică sau egală cu 2 la mie. Bineînţeles cu respectarea măsurilor de distanţare socială deja cunoscute.

Competiţiile se pot desfăşura la o capacitate maximă doar în cazul în care toţi spectatorii au fost vaccinaţi inclusiv cu doza de rapel, cu cel puţin 10 zile înainte.

Prin aceeaşi hotărâre, din 13 septembrie în aeroportul din Cluj se va derula proiectul pilot de testare a călătorilor cu echipajele canine special pregătite de Centrul Chinologic “Dr Aurel Greblea“ din Sibiu. Toate persoanele care tranzitează terminalul vor fi supuse testării la coronavirus în acest mod, iar persoanele indicate ca posibil infectate vor fi testate gratuit, cu test rapid.

Angela Croitoru

Articolul precedentÎnscrieri pentru noul an școlar la Școala Populară de Artă
Articolul următorDSP Neamț: 18 nemțeni confirmați cu tulpina Delta, toți adulți