Cluburi și baruri ”călcate” de pompierii de la Prevenire, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCadre ISU Neamț de la Inspecția de Prevenire au efectuat în week-end verificări prin cluburi, baruri, discoteci, ori unități de alimentație publică din Roman, Săbăoani și Tămășeni. Este vorba de controale la obiective cu aglomerări de persoane, scopul urmărit fiind respectarea numărului maxim de utilizatori și accesibilitatea căilor de evacuare.

Inspectorii de prevenire au identificat 5 neconformități pe linia securității la incendiu, 2 dintre deficiențe fiind soluționate pe timpul controalelor. Au fost aplicate 3 sancțiuni, un avertisment și două amenzi în cuantum de 5.000 de lei”, a anunțat ISU Neamț.

Neregulile pentru care s-au aplicat amenzile: parte dintre lămpile aferente instalației de iluminat de securitate pentru evacuare și pentru marcarea hidranților interiori nu erau în stare de funcționare; instalația de detectare, semnalizare și avertizare incendiu nu era în stare de funcționare la parametrii nominali. Toate cele trei obiective verificate aveau autorizație de securitate la incendiu.

(G. S)

Articolul precedentO femeie și-a pierdut viața după ce a fost lovită de trenul Regio Târgu-Neamț – Pașcani
Articolul următorBărbat din Neamț condamnat la 13 ani de închisoare pentru uciderea soției
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.