Clubul pensionarilor în fosta cantină socială din Precista, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAsociația Uniunea Județeană a Pensionarilor și Persoanelor Vârstnice Neamț cere municipiului fostul spațiu al cantinei sociale de pe bd. Decebal, din Precista, pentru a-și înființa un Club al Pensionarilor. Acum, totul e la mâna consilierilor locali, care au de votat, în ședința de astăzi, 31 august, dacă aprobă sau nu respectivul proiect de hotărâre. Conform informațiilor prezentate în solicitarea depusă la Primărie de Mihai Iosub, președintele Asociației, pensionarii au primit, în martie 2015, tot prin Hotărâre de Consiliu Local, centrala termică nr. 15, de pe Aleea Plaiului, pentru a-și înființa Clubul, dar nu au avut și sursele de finanțare necesare amenajării respectivului spațiu.

„Noi dorim abrogarea HCL 89/31.03.2015, pentru a ni se repartiza spațiul fostei cantine sociale din Precista. Am ajuns la această concluzie în urma încercărilor de a amenaja spațiul centralei într-un spațiu care să funcționeze ca o «casă a vârstnicului», să fim de sine stătători. Construcția și design-ul ne-ar fi permis să facem un lucru frumos și util. Am încercat, dar lipsa de fonduri și sponsorizări zero… Totuși, din cotizații și mici sponsorizări am adus în acest spațiu curentul electric, apa și gazul, urmând să facem un proiect de amenajare, dar nu putem continua numai cu buna noastră intenție. De aceea vă rugăm să ne alocați un spațiu gata construit și igienizat, cel al cantinei sociale din Precista”, este precizat în solicitarea depusă la Primărie de Asociația Vârstnicilor.

Spațiul solicitat are o suprafață de 45,86 mp și va putea fi dat pensionarilor, în folosință gratuită pentru următorii 5 ani, doar dacă aleșii locali vor aproba proiectul în ședința de astăzi. Dacă primesc imobilul, pensionarii trebuie să suporte din propriul buzunar plata utilităților și cheltuielile necesare amenajării după bunul plac și să transforme spațiul într-un club al pensionarilor, nu în altceva. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentPiatra Neamț: Consiliu de Administrație demis pentru că nu a avut grijă de site
Articolul următorSuntem chemaţi la urne pe 11 decembrie!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.