0:00

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu” Neamț organizează, în perioada ianuarie-iunie 2020, 3 cluburi de lectură pentru copii, pe categorii de vârstă, în cadrul Secției de carte pentru copii&Ludotecă, se precizează într-un comunicat de presă al instituţiei de cultură.

Atelierul „Lectură pentru copii”, pentru cei în vârsta de 2-4 ani, se va desfășura în zilele de luni, între orele 17:00-18:00, o dată pe săptămână. Atelierul „Lumea Poveștilor”, pentru copii în vârstă de 5-7 ani, se va desfășura în zilele de marți, o dată pe săptămână, între orele 14:00-15:00. De asemenea, atelierul „Ora de lectură”, pentru cei în vârstă de 8-12 ani, se va desfășura tot în zilele de marți, dar o dată la două săptămâni, între orele 14:00 și 15:00. Copiii cu vârsta de 2-4 ani vor participa la ateliere însoțiți de un adult.

Club de lectură pentru copii la Biblioteca „Kirileanu”, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Clubul de lectură își propune realizarea unor întâlniri cu micii și tinerii cititori în vederea dezvoltării gustului pentru lectură a acestora, a capacității de a înțelege semnificația unui text și de a-l interpreta. Copiii pot deveni povestitori și chiar personaje de poveste, pot interveni în desfășurarea evenimentelor relatate, schimbând finalul. Activitățile desfășurate urmăresc implicarea copiilor în actul lecturii cu o serie de cărți pe diverse teme, având ca scop valorificarea propriei imaginații și capacități de interpretare, precum și împărtășirea impresiilor cu ceilalți participanți”, menţionează sursa citată.

Club de lectură pentru copii la Biblioteca „Kirileanu”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCopiii vor participa și la ateliere de scriere creativă (povestiri, poezii) și întâlniri informale cu invitați din domeniu: scriitori și bibliotecari. În cadrul acestor întâlniri, invitații vor povesti despre meseriile lor, vor răspunde la întrebările celor mici, vor face recomandări de lectură și vor povesti despre cărțile preferate ale copilăriei lor. Clubul de lectură pune accent pe dezvoltarea personalității copiilor prin lectură și scris, prin comunicare și creație, prin cunoașterea valorilor culturale ale comunității locale, dar și a celor universale. De asemenea, își propune atragerea și familiarizarea cititorilor cu serviciile bibliotecii de la cele mai fragede vârste. (ZCH NEWS)

Articolul precedentMotociclist rănit de o autoutilitară
Articolul următorFOTO: Accident grav, trei răniți după ce s-au răsturnat cu mașina în pârâu
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.