Clemență pentru un student prins drogat la volan, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn tânăr din Roman, depistat în trafic drogat la volan, a scăpat cu o sancțiune blândă după ce a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DIICOT Neamț. El a fost pus sub acuzare pentru săvârșirea infracțiunii de deținerea fără drept de droguri de risc în vederea consumului propriu, recunoscând fapta. Magistrații din cadrul Tribunalului Neamț au admis acordul care prevedea o pedeapsă de 4 luni de închisoare pentru care s-a dispus amânarea aplicării pe un termen de 2 ani.

Fapta a avut loc de revelion, în noaptea 31 decembrie 2022. Atunci mașina condusă de student a fost trasă pe dreapta la un control de rutină, iar șoferul a fost testat pentru consum de alcool și alte substanțe, rezultatul fiind pozitiv pentru canabis. Pe bancheta din spate a autoturismului a fost găsită o borsetă cu substanțe suspecte, acesta fiind ridicată de anchetatori. La audieri a declarat că a devenit consumator din vara anului 2022, în străintate și ajuns acasă a căutat și a cumpărat substanțe interzie, canabis și etnobotanice, pentru consum propriu.

În noaptea în care a fost prins de polițiști ieșise în oraș cu mașina părinților și a oprit pe o stradă unde a fumat o țigară cu canabis, apoi a plecat din nou la drum. În fața judecătorilor a susținut că de la acel moment nu a mai consumat droguri. Evaluarea specialiștilor de la Antidrog a stabilit că nu este necesară includerea studentului în circuitul integrat de asistență medicală și psihologică.

(G.S.)

Articolul precedent„Vacanțe Muzicale” Piatra Neamț 2023 la final
Articolul următorFOTO Cățel salvat din mijlocul râului Moldova
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.