Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Neamț s-a întrunit marți, 11 februarie, pentru a aproba mai multe hotărâri ce privesc necesitatea promovării unor investiții de amenajare a trei obiective aflate în Lista punctelor critice ce pot genera situații de urgență din cauza inundațiilor. Este vorba despre lucrările de investiţii  pentru apărarea împotriva inundaţiilor a localităţii Recea, din comuna Ion Creangă, pentru finalizarea lucrărilor din etapa a II-a la obiectivul de investiţii „Amenajarea albiilor râurilor Siret şi Moldova la Roman” a lucrărilor la obiectivul de investiţii „Refacerea amenajării râului Moldova în zona sursei de alimentare cu apă a oraşului Roman (frontul Pildeşti – Simioneşti) și „Refacere dig râu Siret la Adjudeni – Tămăşeni, judeţul Neamţ, Etapa a II-a” precum și asigurarea finanțării acestora.

Potrivit horărârilor adoptate de CJSU, oportunitatea promovării acestor proiecte pentru a fi finanțate, a venit ca urmare a rapoartelor de specialitate întocmite de Grupul de suport tehnic pentru situaţii de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice şi poluări accidentale, ținând cont de faptul că lucrările se regăsesc în Lista punctelor critice din Procesul verbal privind verificarea stării tehnice şi funcţionale a construcţiilor cu rol de apărare împotriva inundaţiilor de pe râurile interioare din judeţul Neamţ.

Sistemul de Gospodărire a Apelor Neamţ va efectua demersurile necesare către Administraţia Bazinală de Apă „Siret”, respectiv Administraţia Naţionala „Apele Române” în vederea promovării respectivelor proiecte și a alocării resurselor financiare necesare. Dacă aceste proiecte vor fi aprobate, în județul Neamț ar putea ajunge aproximativ 23 de milioane de euro. (I. CĂLIN)

Articolul precedent”Școala altfel”, cu bancnote puține
Articolul următorFinanțarea „pe elev”, încurcă bugetele școlilor