Consiliul Judeţean (CJ) Neamţ va dezbate, în ședința ordinară de vineri, 30 martie, tema de proiectare pentru un obiectiv turistic de anvergură numit „Ținutul lui Creangă”. Investiția ar urma să se realizeze pe câteva zeci de hectare în zona Târgu Neamț și presupune construirea unui sat de vacanță, a unui hipodrom, a unui parc de recreere, dar și a unor case țărănești specifice zonei, unde turiștii își vor putea petrece vacanțele în stil tradițional. Conform descrierii, același complex ar urma să mai cuprindă un Legoland și o zonă pentru spectacole tip Untold cu o capacitate de 66.000 de persoane.

Proiectul face parte din Strategia de Dezvoltare a județului Neamț 2014-2020 însă costurile sale nu pot fi estimate având în vedere că se află încă în faza de temă de proiectare. Potrivit reprezentanților Departamentului Turism din cadrul CJ Neamț, „costurile nu pot fi estimate decât în momentul în care tema de proiectare va fi aprobată de consilierii județeni pentru ca mai departe să poată fi întocmită și adoptată documentația tehnico-economică”.

Cât privește sursele de finanțare, din referatul de specialitate aferent proiectului propus acestea ar putea fi “Programul Național de Dezvoltare Locală, Fondurile Guvernamentale gestionate de Ministerul Turismului prin introducerea proiectului în anexa H.G. privind aprobarea Programului pentru dezvoltarea investițiilor în turism – Masterplanul investițiilor în turism – și a criteriilor de eligibilitate a proiectelor de investiții în turism și fonduri guvernamentale gestionate de Compania Național de Investiții”. (E.C.)

Articolul precedentACTUALIZARE L3: CSM Roman-KSE Târgu Secuiesc 2-1 (1-0)
Articolul următorAJF Neamţ nu mai acceptă amânări! Se anunţă premii la adunarea de alegeri!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.