Constantin Iacoban, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ şi unii dintre angajaţii instituţiei au avut, vineri, 18 decembrie, parte de un moment special, luându-şi „La revedere“ de la colega Elena Rusu, inspector în cadrul Unităţii de Implementare a Proiectelor, care a ajuns la pensie. În ultima ei zi de activitate, fără să bănuiască intenţia preşedintelui de a-i oferi un buchet de flori în calitate de colegi, Elena Rusu şi-a îndeplinit, ca de obicei, sarcinile de serviciu, chiar a participat şi la două conferinţe de presă, iar la puţin timp după ce a revenit în birou, s-a trezit înconjurată de toţi cei cu care şi-a petrecut ultimii ani şi care au dorit să o felicite pentru noua calitate, de proaspăt pensionar.

„Doamna Rusu a fost o «doamnă» în adevăratul sens al cuvântului! Discretă, dar profesionistă. Un om responsabil, pe care ne-am bazat. Acum a venit vremea să se bazeze mai mult pe ajutorul dumneaei cei doi nepoţei pe care îi are de crescut. Personal şi în numele colegilor din instituţie îi doresc să se bucure de pensie lungă şi frumoasă şi să aranjeze cu Dumnezeu să nu dea vreun ban pe medicamente! Acum, făcând o glumă, mă uit că au venit mulţi colegi să o felicite şi probabil fiecare se gândeşte în felul lui – «ca mâine îmi vine şi mie rândul!». Eu acum mă gândesc la mine, că aş fi primul…“, a spus preşedintele Constantin Iacoban, spre hazul celor prezenţi.

Elena Rusu este soţia fostului şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii, Florinel Rusu. Ea a renunţat la a mai veni la serviciu, preferând pensia anticipată, ca să se dedice nepoţilor. Are o fiică, medic rezident la Cluj, mămică a doi băieţi, de doi ani şi de trei luni şi a ales să îşi petreacă viaţa alături de ei, renunţând la tot ceea ce avea în Piatra Neamţ. Luna aceasta, Consiliul Judeţean a mai rămas fără un specialist, Neculai Cojocaru, director economic, şi el proaspăt pensionar. (CJ Neamţ)