0:00

Ciocnire în lanţ la Săbăoani pe „Şoseaua morţii”!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTrei autoturisme s-au ciocnit în lanţ, în această dimineaţă (8 ianuarie), pe DN 2, în Traian (Săbăoani), cel mai probabil din cauza nerespectării regulilor de circulaţie pe vreme nefavorabilă.

Un bărbat din Suceava, căruia i s-a părut că vede un om căzut în zăpadă pe marginea drumului, a oprit să vadă ce se întâmplă, iar un taximetrist, care n-a păstrat distanţa de siguranţă, a intrat în plin în maşina staţionată. În urma impactului, şoferul din Suceava, care nu apucase să coboare, a suferit o deplasare de claviculă. De asemenea, pasagerul din autoturism a fost rănit. O altă maşină, care circula în spatele taximetrului, a lovit autoturismul în regim de taxi, dar impactul a fost mai uşor şi nimeni n-a suferit leziuni.

Deşi iarna se manifestă deplin, cu temperaturi scăzute, zăpadă şi polei, există şoferi care circulă cu viteză „de vară”, ba se mai urcă şi băuţi la volan. În asemenea condiţii, accidentele rutiere nu pot lipsi din „peisaj”. Exemplu elocvent: un bărbat, de 57 de ani, din Secuieni, care avea o concentraţie de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, a pierdut controlul asupra direcţiei în comuna Horia, a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus de un bărbat, de 44 ani, din comuna Făurei. În urma accidentului, care a avut loc în după-amiaza de 6 ianuarie, ambii şoferi au fost răniţi.

Tot în după-amiaza de 6 ianuarie, un bărbat, de 32 ani, din Vaslui, care conducea un autobuz ce efectua cursa regulată Braşov-Chişinău, pe varianta ocolitoare Vest a municipiului Roman, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă), a intrat într-o curbă la dreapta şi a pătruns pe sensul opus de mers, acroşând un autoturism care circula regulamentar. Accidentul s-a soldat cu vătămarea corporală a conducătorului autoturismului şi a pasagerei de pe locul din dreapta faţă.  Poliţiştii menţin recomandările privind conducerea prudentă, pe timp de iarnă, în condiții meteorologice nefavorabile! (C.M.)

Articolul precedentCSM Roman şi HCF Piatra Neamţ, meciuri amânate din cauza vremii!
Articolul următorInspectoratul Școlar Neamţ propune suspendarea cursurilor pentru luni și marți
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.