pietricica turism

Actualizare: De la Biroul de presă al IPJ Neamț am primit următoarele precizări: ”În data de 18 mai, în jurul orei 13, a fost făcută o sesizare la Poliția Rurală Bicaz, de către un cioban din comuna Ceahlău, conform căreia, în timp ce pășuna oile, a fost agresat de către alt cioban, în vârstă de 45 de ani, din comuna Grințieș. Acesta din urmă era însoțit de alți doi cetățeni, pe care partea vătămată a declarat că nu îi cunoaște. Ciobanul din Ceahlău a mai precizat că ar fi fost lovit cu o coadă de topor, însă nu a solicitat Serviciul de Ambulanță. În cauză s-a demarat o anchetă pentru lovire, alte violențe și amenințări, urmând ca acest caz să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bicaz”.

Știre inițială.

Un scandal, petrecut între crescătorii de animale din comuna Ceahlău, a ajuns în atenția polițiștilor, după ce un cioban a depus plângere penală pentru amenințare și lovire. Conflictul s-a petrecut sâmbătă, 18 mai, pe o pășune care, în fapt, este constituită din terenurile mai multor săteni. Acea suprafață – susține președintele Asociației Agroalpin -, a fost arendată anul trecut lui Ilie Sava ( președintele Asociație de creșterea animaleleor ”Floare de Colț”), dar anul acesta proprietarii nu au mai bătut palma cu el pentru că n-au fost mulțumiți de afacere.

”Nu le-a dat nimic oamenilor și firește că anul ăsta nimeni nu i-a mai arendat lui. Totuși, el s-a considerat stăpân pe pășune și s-a dus cu încă doi și mi-a atacat ciobanul. Omul ăsta, Costică Gotcu, are 44 de ani și de la 14 ani se ocupă cu animalele. N-a pățit niciodată așa ceva. Și a avut noroc că era tatăl meu în zonă, lucra la un gard, că altfel cred că l-ar fi bătut și mai rău. Ieri, tata s-a întâlnit cu Ilie Sava și i-a reproșat că a lovit omul nevinovat, iar el i-a spus «O să-ți taie și ție cineva gâtul!». Încep să mă întreb dacă este normal la cap, că un om sănătos nu spune așa ceva”, ne-a declarat Gheorghiță Florea, președintele Asociației Agroalpin.

Costică Gotcu, ciobanul bătut – culmea -, în timp ce-și apăra agresorii de câinii de la stână, ne-a povestit cum s-au petrecut lucrurile: ”A venit Ilie Sava cu încă doi pe care nu știu cum îi cheamă, m-a prins de gât și m-a amenințat că mă taie, iar unul din cei doi m-a lovit cu coada toporului în spate. Nu trebuie să se întâmple așa ceva între oameni, mai ales în zilele nostre că doar nu suntem în 1907 să sari cu bâta și cu toporul. Anul trecut au avut ei pășunea arendată de la niște femei bătrîne, vai de ele, și nu le-a dus nimic, nimic, nici urdă, nici caș, absolut nimic. Acum știu sigur 100% că Florea a luat-o în arendă, pentru că el deja a dus la oameni produse de la stână. Ilie Sava a prins ciudă că n-a mai luat el pășunea, dar putea să vină să vorbească frumos, nu să pună mâna pe topor”.

Costică Gotcu a depus plângere la poliția, dar nu are încă un certificat medico-legal, care să ateste ce leziuni a suferit. Azi, 20 mai, el era cu oile la pășunat, nu avea timp de umblat pe drumuri. S-a plâns că-l doare spatele, undeva în zona rinichilor, locul în care a încasat loviturile de cozi de topor. (C.M.)