papagalii fara bilet

Din surse bine palmate și cu dinți dă aur, aflăm că un domn` Gabi, injiner acolo unde se strâng fructe din care se face afinata preferată de dame și cherestea dă export, din târgu` cu cetate, e vorba să-l înlocuiască prin substituție pe actualul șăf care-i trup și suflet dă pesedeu. Acuma, noi nu comentăm că ultimu` o fost pus de partid, dar ne gândim cam ce șanse are primu` pomenit care s-o dat cu cei ce poartă șorțulețe și batistuțe, atfel zidari la origine. Să fie oare lojele mai tari decât partidoiu` când e vorba dă fructe dă pădure? Cumătru` zice că pe față nu, dar mai sunt cazuri în care și membrotei de partid au apartenețe tainice la organizația pomenită mai sus, cu șorțulețe și compasuri. O să vedem.

Domnu` vice de la târgu` cu cetate se pare că este lucrat de colegii den premărie că altfel nu-l făceau să meargă să culeagă vorbe de scădere de la concetățenii săi de pe niște străzi den târg. Inițial domnu` vice s-o bucurat că merge să anunțe că se asfaltează, numai că oamenii înjurau mai de demult că pietrișul pus pă străzi le-o ridicat nivelu` și apa ploilor le făcea piscini în ogrăzi. Așa că oamenii când o auzit că bimbașul dom` vice vine cu asfaltu` s-o gândit imediat că șoseaua să rădica și mai sus, și apa sigur iar vine să-i scalde gratuit la gumari. În loc de aplauze și să trăițuri, dom` Humulescu s-o ales cu niște coșărci  pline ochi cu huiduieli, bașca și niște carne de pus la frigider cu asfaltu` lui cu tot. Acuma, e limpede că s-o verificat că socoteala den primărie nu-i totuna cu sinergia faptelor den târg. În rest, treaba merge înainte.

Pren cejeu umblă vorba că dom` vice Dan este foarte afectat de noutățile, scumpirile și taxăle care fac joc dă glezne la guvernoi, așa că preventiv omu` s-o dus la doftori să-i facă un itepeu de control. Numai că dom` Dan s-o procopsit cu o sculă prinsă la brăcinari de-i zice Holter și care-i măsoară în fiece moment cum îi merge motoru, dacă suflă corect și aprinderea se face în parametri. Acuma, noi nu zicem că nu-i bună treaba asta, dar oare cum o fi să treci pe lângă o glajă de pălincă (din aia de care o zis că ne dă și nouă) și să simți oarece drăcovenii pă oranismu cheptului care tremit impulsuri la brăcinari. E clar că nu-i cușher la corason, prin urmare noi rămânem la părerea noastră, că la ștres merge o smochină trasă prin alambic, că omoară și limbricii, te doare și în gumari de guvernoi, bașca că dacă te încordezi, poți să fi și președinte pe o arie restrânsă de convivi. Ce spuneți, dom` Dan, scoatem petu` din rastel?

simionica