Echipa Blecher Fest organizează o nouă manifestare inedită, pe 30 septembrie, la Roman. Evenimentul dedicat scriitorului romașcan Max Blecher va începe, la ora 16:00, în Piațeta Max Blecher (lânga Casa de Cultură). În caz de vreme nefavorabilă, evenimentul se va muta în incinta Casei de Cultură, în sala mică.

„Imediat după terminarea ediției de anul acesta a Blecher Fest, ne-am tot gândit ce alte activități inspirate de Blecher și de scrierile sale am mai putea face la Roman, pentru a nu pierde vibe-ul creat în jurul acestui scriitor de geniu. Așa s-a născut evenimentul cultural ce va avea loc la finele lunii septembrie în Roman, în Piațeta Max Blecher, piațetă care are potențialul de a deveni un spațiu cultural vibrant în aer liber în inima orașului”, a declarat Irina Mihălcuț, coordonatoarea evenimentului.

Echipa Blecher Fest a detaliat şi motivele pentru care se organizează această întâlnire culturală:

„1) să marcăm faptul că există în Roman o piațetă ce poartă numele lui M. Blecher, de a cărei existență nu știe aproape nimeni, deși a fost numită astfel din 2009.

2) să îl sărbătorim pe Max Blecher dat fiind că data lui de naștere este, conform ultimelor cercetări, 30 septembrie și nu 8 septembrie cum se credea.

3) să aflăm detalii interesante despre viața și scrierile lui Blecher de la cel mai mare cercetător Blecherian, criticul literar Doris Mironescu.

4) să ne bucurăm de momente artistice pregătite de tinerii actori de la Trupa De Teatru Gong.

5) să ne reîntâlnim cu cei pasionați de promovarea valorilor culturale romașcane sub umbrela unui eveniment rezultat din colaborarea dintre oameni cu dăruire pentru comunitate, ce fac parte din asociațiile Anima Intelligentia, Asociaţia Culturală Pro-Loco, KULTHub și care sunt susținuți de AraEvents – Sound, Light & Video Solutions și Primăria Municipiului Roman”. Alte detalii despre acest eveniment – AICI. (ZCH NEWS)

Articolul precedentViteza a fost cauza accidentului de la Bicazu Ardelean
Articolul următorCanotoarea Laura Pal la „Campionii României în şcoală, liceu şi universitate”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.