0:00

Cine decide ce vor face elevii și profesorii pe 23 decembrie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUltima zi de școală din acest semestru este 23 decembrie, zi „ruptă” din vacanța de iarnă pentru recuperarea bruștei vacanțe de două săptămâni din octombrie. Dacă vor fi sau nu cursuri fizice, aceasta vor decide directorii de școli, a precizat ministrul Educației astăzi, 17 decembrie. „Dată fiind configurația acestui an școlar și provocările pe care acesta le-a adus pentru copii și cadre didactice, Ministerul Educației a decis să ofere posibilitatea unităților școlare să adapteze modul în care se va organiza ziua de 23 decembrie, din punct de vedere didactic. Astfel, fiecare director de școală va putea hotărî, după consultarea cadrelor didactice, dacă pe 23 decembrie elevii vor desfășura cursuri cu prezență fizică sau dacă activitățile pot fi adaptate astfel încât să răspundă așteptărilor în contextul particular al sărbătorilor, în care activitățile de învățare să se poată organiza de manieră nonformală și informală, eventual printr-un proiect pe o temă care să implice întreaga familie și care să fie prezentat ulterior colegilor, după vacanța de sărbători”, afirmă Sorin Cîmpeanu.

Prin urmare, acest an școlar atipic continuă la fel, cel puțin în primul semestru. Vacanța din luna octombrie, decisă fiindcă crescuseră infectările cu Covid și doar școlile private au putut face cursuri online, va fi recuperată parțial. Școala se reia pe 3 ianuarie 2022 pentru elevii de gimnaziu și de liceu, profesională, postliceal, iar cei mici din 10 ianuarie, data inițială. Acestea sunt datele concrete de acum. Ce va fi după 3 ianuarie, având în vedere că autoritățile anunță că se așteaptă la valul 5 Covid după sărbătorile de iarnă, vom afla la momentul respectiv.

C.I.

 

Articolul precedentNicio localitate în Neamţ peste pragul de 3 la mie
Articolul următorGeorge Lazăr, președinte PNL Neamț: Taxele și impozitele nu vor crește pentru antreprenorii nemțeni, în anul 2022