0:00

Cinci lebede și o vulpe găsite fără suflare, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUrmare a hotărârii Comitetului local pentru situații de urgență privind combaterea gripei aviarei în zona Piatra Neamț, Poliției Locale îi revine sarcina depistării păsărilor sălbatice moarte sau bolnave, precum și atenționarea populației pentru a evita contactul direct cu acestea în scopul evitării unei posibile contaminări. Până în prezent, polițiștii locali au descoperit fără suflare cinci lebede și o vulpe:

– două lebede moarte în zona podului de pe bd. 9 Mai – Piața Centrală (30.01.2017);

– o lebădă moartă pe marginea lacului, vizavi de poligonul auto de pe str. Lacului (01.02.2017);

– o lebădă moartă pe terenul de sport din Ștrandul Municipal (05.02.2017);

– o lebădă moartă la stăvilarul Reconstrucția (04.02.2017);

– o vulpe moartă în zona Parcului Central (04.02.2017).

Au fost solicitați la fața locului lucrători din cadrul DSVSA Neamț, precum și lucrători din cadrul ISU Neamț, care au ridicat cadavrele în cauză.

În afara acestor informații transmise de Poliția Locală, instituția anunță că, pe 6 februarie, și-a pus agenții la treabă pe linia prevenirii și combaterii cerșetoriei, a faptelor antisociale comise de persoane fără adăpost, ocazie cu care s-au aplicat 26 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.340 lei, pentru cerșetorie, expirarea sau lipsa actelor de identitate, nerespectarea hotărârii de Consiliu local nr. 7/2010 privind întreținerea și curățenia în locurile publice. ”Cu ocazia acestor acțiuni, s-a avut în vedere și avertizarea cetățenilor cu privire la câinii de companie în sensul respectării, de către proprietarii acestora, a obligației privitoare la ținerea în lesă și botniță, în cazul celor periculoși sau agresivi, atunci când se află în locurile publice, precum și îndeplinirea obligației de a strânge excrementele acestora”, se arată în comunicatul Poliției Locale Piatra Neamț. (A.M.)

Articolul precedentPlan roşu de intervenţie – Accident cu 10 victime la Borca
Articolul următorAvertizare meteo: Revine gerul în Moldova, până pe 14 februarie!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.