pietricica turism

Opt elevi au participat la etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Limba Rusă Modernă și 5 s-au calificat la faza națională. Alexandra Theodora Radu – clasa a X-a, pregătită în particular de prof. Petru Istrate, s-a clasat pe primul loc la primul nivel de studiu (A1). Ea învață la Colegiul Național „Roman Vodă”. La același nivel, pe locul II s-a clasat Daria Elena Burghelea – clasa a X-a, tot de la „Roman Vodă”.

Clasamentul la nivel avansat (B1) este ocupat de elevii de pe locul I: Vlad Dimitriu – clasa a IX-a la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” Piatra Neamț, Sergiu Dombrovschi – clasa a X-a la Colegiul Național „Gheorghe Asachi” Piatra Neamț, Vasile Hanganu – clasa a XI-a la Colegiul Național de Informatică Piatra Neamț și Carmen Moraru – clasa a XII-a la Liceul Tehnologic Economic-Administrativ Piatra Neamț. Următorii clasați sunt Dumitru Verebcean – clasa a IX-a și Ion Purcel – clasa a XII-a, ambii de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” Piatra Neamț.

“Cele două eleve calificate la Olimpiada națională de limbă rusă modernă de la Colegiul Național «Roman Vodă» studiază și se pregătesc în afara programei școlare, iar ceilalți elevi care au participat sunt elevi din Republica Moldova care studiază limba rusă ca limbă modernă. Felicitări elevilor și profesorilor și succes”, a declarat inspectorul școlar Gabriela Pușcălău. (C.I.)