Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași anunță că a fost semnat primul acord de întreținere a drumurilor naționale cu o companie chineză. Astăzi, 14 septembrie 2018, reprezentanții DRDP Iași și cei ai companiei chineze Sinohydro Corporation Limited au semnat acordul-cadru având drept obiect ”Lucrări de întreținere periodică multianuală – covoare asfaltice executate la cald pentru rețeaua de drumuri naționale din cadrul – DRDP Iași – lotul 5 – SDN Focșani”, urmând a se semna și contractul subsecvent în următoarele două săptămâni. Contractul are în vedere drumurile naționale din cadrul SDN Focșani și e valabil în următorii 3 ani.
Discuțiile au avut loc la sediul DRDP Iași, fiind conduse de ing. Ovidiu Mugurel Laicu, directorul general regional al instituției, și dl. Sun Zhiming, reprezentantul Sinohydro Corporation Limited, câștigătorul licitației organizată de DRDP Iași pentru întreținerea unor sectoare importante de drumuri naționale din județul Vrancea. Valoarea maximă pentru care s-a adjudecat licitația este de 77,062 milioane lei, fără TVA”, informează DRDP Iași.

Este un moment istoric pentru Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și pentru DRDP Iași această zi, deoarece acordul-cadru încheiat este primul semnat în acest domeniu. Este un prim pas foarte important pentru infrastructura din România, deoarece se va aduce un management al traficului foarte bine structurat și, de asemenea, avem promisiunile că se va respecta și finaliza cu succes contractul”, a declarat director general regional al DRDP Iași, ing. Ovidiu Mugurel Laicu.

Mulțumim pentru șansa pe care ne-ați dat-o și pentru corecta evaluare asupra ofertei noastre. Cunoaștem cu toții faptul că România are relații foarte bune cu China, intențiile noastre fiind acelea de a câștiga tot mai multe contracte, pentru a demonstra calitatea, capacitatea și capabilitatea lucrărilor efectuate”, a precizat Sun Zhiming, reprezentantul Sinodydro Corporation Limited.

Sinohydro Corporation Limited este parte a PowerChina International Group Limited, grup de firme chinez cu acționariat de stat, în portofoliul căreia figurează construcția și reabilitarea de drumuri rapide și drumuri naționale din Asia, Africa și Europa, precum și construcția de parcuri eoliene și centrale termoelectrice în China sau Venezuela. (ZCH News)

FOTO: DRDP Iași

Articolul precedentPrimul caz de infecție cu West Nile confirmat de probele de laborator
Articolul următorL3 Ştiinţa Miroslava-CSM Ceahlăul * Rădulescu: “Sper să facem un rezultat bun sau foarte bun” * Frunză: “Mă îngrijorează cele două înfrângeri ale noastre”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.