pietricica turism

Un cetățean chinez, în vârstă de 44 de ani, care administrează un magazin din cartierul Dărmănești, din Piatra Neamț, este cercetat penal pentru contrafacere de mărfuri, după ce-a primit ”vizita” polițiștilor de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, pe 5 februarie.

La o societate comercială din București, cu punctul de lucru în Piatra Neamț, polițiștii au identificat 360 de produse susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 13.000 de lei”, a precizat agentul șef adjunct Robert Costân, din cadrul Biroului de presă al Poliției Neamț. ”Întrucât administratorul societății nu a putut prezenta documente care să ateste dreptul de proprietate intelectuală asupra mărcilor înregistrate, întreaga cantitate de produse a fost ridicată în vederea confiscării”.

Practica nu e nouă și funcționează într-un fel de complicitate cu cumpărătorii, care știu sau măcar intuiesc că produsele de pe rafturile magazinelor chinezești nu sunt de firmă, în condițiile în care prețurile sunt mult sub cele ale produselor originale.

Polițiștii îl cercetează pe chinez pentru ”punerea în circulaţie de produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 84/1998 R”. (C.M.)