pietricica turism

Faza in careul Ceahlaului

La 3 puncte de ”matineu”

Pietrenii n-au văzut iepurașul de Paște în Gruia și nici pizza adusă de la Piatra Neamț promisă de Iuliean Boghian, directorul de marketing al Ceahlăului. Au văzut, în schimb, cum speranțele lor într-un punct se năruie sub suficiența jocului practicat în tur. Mai trist este că din inflația de ”specialiști” prezenți vara trecută la prezentarea lotului, n-a mai rămas nimeni capabil să explice cauzele eșecurilor care vestesc ”matineul”, etapă de etapă. Conducerea administrativă este ancorată în ”meandrele concretului”, visând la vânzarea acțiunilor către un miliardar, Nicolae Sarcină, care nu are nicio treabă cu fotbalul și care, la Târgu Jiu, a reușit să-și pună amprenta de sponsor pe tricourile vicecampioanei, Pandurii, preț de numai două etape! Conducerea tehnică n-a reușit să scoată echipa din letargie, cu toată infuzia de tineret și nu pare a avea soluții pentru redresarea situației, astfel încât ”mașinăria nemțească” din tur a Ceahlăului, lasă acum impresia că merge cu șocul rupt. Jucătorii sunt cei mai afectați de tot ceea ce se petrece în jurul lor. Debusolați, parcă au rămas fără stăpân, după plecarea lui Vasile Miriuță. Au uitat să se felicite între ei, să se uite unii în ochii celuilalt, nu se încurajează între ei, nu se mai adună la mijlocul terenului pentru banalul salut, iar ghetele au devenit, parcă, din ce în ce mai grele. În tot acest haos, în care nimeni nu reușește să repună echipa pe direcția cea bună, doar unii suporteri fideli, ce însoțesc echipa etapă de etapă, mai amintesc faptul că la Piatra Neamț se joacă fotbal, dar nici pe aceia nu-i gratulează nimeni cu nimic.

Execuție în doi timpi

Istoria jocului cu CFR Cluj s-a scris în urma a două combinații, care au consemnat victoria gazdelor. În minutul 34, Maftei a centrat în careul mic, Calancea a așteptat lumina de Înviere, în loc să iasă pe centrare, iar ivorianul Tade, titularizat în premieră, pentru el, în 2014, s-a insinuat între Cânu și Marc, punând latul, la colțul scurt: 1-0. A urmat un joc de-a posesia mingii, în care gazdele au ascuns la un moment dat ”obiectul muncii”, de fotbaliștii Ceahlăului. Pentru ca lucrurile să fie, totuși, clare, pentru cine n-a văzut meciul, Chanturia a marcat pentru 2-0, în minutul 86, după ce a plasat la colțul scurt o minge pe care Calancea a încercat s-o anticipeze, plecând prea repede pe o eventuală centrare. Penalty-ul ratat de Cadu din minutele de prelungire n-a mai contat, pentru că soarta jocului oricum nu mai putea fi întoarsă, iar paradele de prezentare a portarului Calancea, pentru un eventual transfer la Dinamo, s-au încheiat cu două goluri primite, pe care moldoveanul le are pe conștiință.

Chanturia in duel cu Dumitras

De partea cealaltă Ceahlăul a ratat cele mai mari ocazii, la 2-0 pentru gazde, prin Marc și Golubovic, adică în minutele de prelungire! Ceahlăul a fost previzibilă în așezarea primului 11 încă de la plecarea spre Cluj. Fără să surprindă cu o mutare spectaculoasă în primul 11, sau cu o așezare ofensivă, unde, pe flancuri, Chitoșcă și Popadiuc aveau spații mari de manevră, tehnicienii Ceahlăului plătesc tribut clasicismului, pe când Miriuță, anul trecut, reușea să-și amețească adversarul și, deseori, să-l țină la respect. S-a văzut și în 2014 că sunt posibile surprize în campionatul nostru, dar pentru asta trebuie să ai un dram de nebunie, căci fotbalul tacticizat nu mai e demult la modă. Senzația de neputință a pietrenilor s-a simțit clar atunci când Onciu a cerut schimbarea, cu un sfert de oră înainte de final. E limpede că echipa alunecă spre subsolul clasamentului, iar calculele făcute înainte de începerea minireturului, cu plasarea echipei pe o poziție care să-i permită să primescă mai mulți bani din drepturile tv n-a fost realistă și mai mult a încurcat perioada de transferuri. Fotbalul se joacă și cu sufletul, ori, cine nu-și dorește să joace la o echipă, trebuie să plece, cu orice risc!

Marian Bondrea

Fără explicații …

”Nu găsesc nicio explicație pentru acest eșec, mai ales că veneam după un meci bun în fața lui Dinamo, pe care, chiar dacă l-am pierdut, reușisem să-l jucăm de la egal la egal, cu echipa bucureșteană în multe momente. I-am simțit un pic frustrați pe băieți, după meciul cu Dinamo, dar văzusem lucruri bune după joc. Ne-am pregătit bine la antrenamente, am reușit să introducem și niște tineri talentați în echipă… forțe proaspete pentru a încerca să dinamizăm jocul și, totuși, nu reușim să marcăm. Așteptam un pic de ambiție. Ne-am creat ocazii, dar nu am înscris și nu am reușit să depășim acest blocaj, care ne bântuie de cinci etape. Nu avem probleme financiare mari, așa cum au multe echipe, suntem o echipă echilibrată, din acest punct de vedere. Restanțele sunt normale pentru un campionat ca al nostru și nu cred că sunt motive de acest fel, astfel încât să nu putem să câștigăm. Am avut o perioadă de pregătire de iarnă cu un cantonament ratat, din cazuza condițiilor atmosferice, dar pregătirea pe care am urmat-o și rezultatele cu care am pornit în 2014 nu lăsau să se înțeleagă că vom ajunge la aesct blocaj. Apoi, au mai fost și unele greșeli de arbitraj, despre șansă, dar și despre suficiența echipei în unele momente. Mai sunt etape, sunt puncte importante în joc și sper să adunăm cât mai multe puncte în etapele rămase. Dacă nu respectăm fotbalul, atunci el ne va sancționa”, a declarat Marian Bondrea, pe care îl așteaptă un meci și mai greu vineri, la Piatra Neamț, cu Gaz Metan Mediaș, vecina de clasament a pietrenilor.

În clasament, lider, după 28 de etape, este Steaua, cu 65 de puncte, urmată de Astra, cu 56, pe locul 2, Petrolul, cu 55, care ocupă locul 3 și Dinamo, cu 49 de puncte, care este pe 4. Gaz Metan, Ceahlăul și U Cluj au fiecare câte 33 de puncte și sunt pe locurile 10, 11 și 12, urmate de Poli Timișoara și Oțelul, cu 31 de puncte, fiecare. Prima ”sub linie”, pe locul 15, este FC Brașov, cu 30 de puncte.

Cristi SOROCEANU

CFR Cluj: Felgueiras – Maftei, Cadu, Piccolo, Camora – Monroy – Deac, Rui Pedro, Costea (Chanturia ’65) – Ogbu (Ammari ’76), Tade (Negruţ ’86). Antrenor: Vasile Miriuţă

Ceahlăul Piatra Neamţ: Calancea – Dumitraş, Marc, Cânu, Cazan – Ichim, Onciu (Ţepeş ’75) – M. Constantinescu, Golubovici, Gheorghiu (Margine ’67) – G. Jula (Popadiuc ’46). Antrenor: Marian Bondrea

2 COMENTARII

  1. Sa inteleg ca nu se deblocheaza echipa nici in urmatoarele meciuri care au devenit finale pt. salvarea de la retrogradare! Daca nici prietenia Pinalty-Horoba nu mai merge, mai ales ca si ei vin dupa 4 infrangeri consecutive, atunci e clar, locul 17 e al nostru! Felicitari Mestecaneanu, Mironas et co, ati distrus o echipa! Daca nici dupa toate aceste evidente clare nu boicoteaza platitorii de bilete meciurile, tin sa-i anunt ca arunca acei bani pe fereastra si isi fac si nervi degeaba! FRATILOR, NU MAI VENITI LA MECIURI, BOICOT ORI PANA SE VINDE ECHIPA PE BUNE, CU SEMNAREA ACTELOR, ORI PANA SE DESFIINTEAZA!!! MAI BINE S-AR DESFIINTA DECAT SA CONTINUE ACEST CIRC ORIBIL! NU MAI VENITI LA STADION!

  2. suntem varza !
    e clar, echipa nu e antrenata de nimeni !
    daca nu castigam cu Gaz Metan am belit-o 🙁

Comments are closed.