pietricica turism

Salvamontiștii din Neamț au avut o acțiune dificilă, cu grad mare de risc, în noaptea de 30 iunie spre 1 iulie și au reușit, dimineață, să încheie cu succes extragerea unui cetățean dintr-un perete stâncos. Omul, care are 54 de ani, și este din Neagra, comuna Tașca, plecase de la Dochia duminică la ora 14 și abia seara la 22,30 a dat alarma, telefonic, că este într-o zonă cu pereți de stâncă, fără lumină și fără posibilitatea de a se orienta.

”Au plecat două echipe, cu unitatea canină, și au căutat tot Fundul Ghedeonului, dar nu era acolo, deși după descrierea pe care a făcut-o, cum că aude un pârâu și vede niște lumini în față, așa părea”, a declarat Raul Papalicef, șeful Serviciului Salvamont Neamț. ”Abia pe la ora 1,30-2,00 a fost localizat pe jgheabul cascadelor, într-un loc de unde nu scapă nimeni decât dacă-l extragem noi”.

Având în vedere experiența salvamontiștilor nemțeni, chiar dacă operațiunea este riscantă și pe timp de zi, le-a reușit și noaptea. Bărbatul a fost coborât, iar acțiunea s-a încheiat la 5 dimineața. Zona în care a fost găsit este plină de jheaburi și de poteci de capră neagră și, practic, cine ajunge acolo are șanse minime să mai poată ieși de unul singur.

C.M.