cersetor 02

Cerșetorii și furturile din Piața Centrală din Piatra Neamț au început să se rărească. Cel puţin aşa ne asigură reprezentanţii Poliţiei Locale, ale căror acțiuni de prevenție și control au demarat la începutul lunii. ”Încercăm să diminuăm acest fenomen. În fiecare zi, de dimineață și până în jurul orelor 17, o patrulă a Poliției Locale supraveghează piața și ceea ce se întâmplă acolo, astfel încât să reușim să îndepărtăm cerșetorii, care nu lasă oamenii să-și facă cumpărăturile sau fură produse de pe tarabe. Cum îi depistăm îi îndepărtăm, cu toate că există riscul ca aceștia să revină pentru că o singură patrulă nu poate să stea mereu în același loc. Nu putem decât să-i îndepărtăm și să îi amendăm pentru că atribuțiile noastre sunt destul de limitate. Încercăm să înființăm un post de poliție locală în piață pentru a putea controla fenomenul, dar vom vedea în ce măsură vom reuși”, a declarat Cătălin Ifrim, purtător de cuvânt la Poliția Locală Piatra Neamț.

Persoanele prinse la cerșit sunt sancţionate de către lucrătorii Poliției Locale Piatra Neamț cu amenda maximă, de 100 de lei, însă acestea nu achită niciodată amenzile primite, iar munca în folosul comunității, pe care ar trebui să o presteze în contul amenzilor, le este străină. ”Au zeci de amenzi neachitate, iar dacă vin să facă muncă în folosul comunității, după câteva ore fug. Pe de altă parte, avem sesizări primite de la cetățeni cu privire la rromii din piață, care nu se sfiesc să fure din buzunare sau chiar de la comercianți, dar există și opinii contra, în sensul că sunt oameni care frecventează piața și spun să-i lăsăm pe cei ce cerșesc în pace, pentru că trebuie și ei să trăiască, însă aceste opinii sunt prea puține față de opinia generală că acest fenomen trebuie să ia sfârșit în tot orașul, nu numai în piață. De asemenea ne ocupăm și de sesizările venite din partea locatarilor de pe strada Mihai Viteazu, deranjați de rromii care locuiesc în cartierul Lenin, dar și aici persoanele care deranjează ordinea și liniștea publică, de obicei fug, iar noi ar trebui să-i prindem în flagrant pentru a putea face ceva”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Piatra Neamț.

Irina CĂLIN

Articolul precedent„Orarul” anului școlar 2013-2014
Articolul următorȘtrandul Roman şi frica de iarnă

2 COMENTARII

  1. CUM E POSIBIL CU SOMAJ DE 5% SA FIE CERSETORI IN ROMANIA SI CU 2 MILLIOANE DE LOCURI NOI DE MUNCA CARE SE LAUDA PONTA INTRO TARA EUROPEANA IN TOATE DREPTURILE , INSEAMNA CA PROMISIUNILE SUNT DOAR MINCIUNI 5% SOMAJ IN REALITATE E 60% FELICITARI GUVERNULUI.

  2. …hotii si cersetorii nu vor disparea niciodata, si-au schimbat poate doar temporar “locul de munca”…Europa, si nu numai, e plina de astfel de conationali de-ai nostrii.

Comments are closed.