După ce Judecătoria Bacău i-a dat speranțe Aurorei Lazăr Bălan și a dispus liberarea ei condiționată, în ziua de 21 august, Tribunalul Bacău a admis contestația procurorilor DNA astăzi, 9 octombrie. Instanța a desființat sentința inițială, care dispusese ”liberarea condiţionată a condamnatei de sub puterea mandatului de executare a pedepsei nr. 116/P/2017 a Tribunalului Neamţ”, și a rejudecat cererea, după care a respins-o, definitiv. Totodată, magistrații au stabilit că Aurora Bălan poate depune o nouă cerere de liberarea condiționată peste 3 luni.

Fosta primăriță de Gârcina a fost încarcerată în ziua de 23 noiembrie 2017, în baza unui mandat de executarea unei pedepse de 3 ani de închisoare, pentru abuz în serviciu. Procurorii DNA au stabilit că ea a vândut două terenuri, în suprafață de 10.000 mp, respectiv, 2.200 mp, deși știa că nu aparțin primăriei. Mai mult, a inițiat 3 hotărâri de consiliu local, prin care respectivele terenuri au fost trecute în domeniul privat al comunei și apoi vândute. Procurorii au mai stabilit că moștenitorii proprietarilor de drept ai terenurilor au fost prejudiciați, iar Primăria Gârcina a încasat, necuvenit, 335.000 de lei. (C.M.)

Articolul precedentIncendiul de la Maluco – investigaţii ale pompierilor şi poliţiei * Patronul Costică Manole: „Nu am asigurare!”
Articolul următor”Moartea” n-are noroc la banii nemțenilor  nici a doua oară
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.