0:00

Cerere de finanţare prin PNNR pentru reabilitarea a patru blocuri din Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAstăzi, 20 mai, în şedinţa extraordinară a Consiliului Local Piatra Neamţ, consilierii au aprobat două proiecte prin care urmează să fie finanţată realizarea unor lucrări de reabilitare a patru blocuri din Piatra Neamţ prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNNR), Componenta 5 „Valul renovării”.

Este vorba despre blocuri din centrul oraşului, construite în anul 1962, clădiri cu 8 etaje şi câte două scări de bloc. Principalele lucrări care ar trebui executate, potrivit Raportului de specialitate, sunt izolarea termică a faţadelor, schimbarea sistemului de încălzire, închiderea balcoanelor cu tâmplărie termopan, înlocuirea sau modernizarea lifturilor şi repararea sau construirea unor acoperişuri noi tip terasă. Vor fi executate şi o serie de lucrări în exterior cum ar fi repararea trotuarelor astfel încât să nu mai permită infiltraţii.

Pentru blocurile C2, din Piaţa Ştefan cel Mare nr. 4 şi C3 din Piaţa Ştefan cel Mare nr. 6 cererea de finanţare este pentru 2,4 milioane de euro, adică aproximativ 12 milioane de lei fără TVA. Celelalte două blocuri, C4, tot din Piaţa Ştefan cel Mare nr. 8 şi P10 din Bulevardul Decebal nr. 14 ar avea nevoie de o finanţare de 3,6 milioane de euro, adică peste 17 milioane de lei, fără TVA.

Urgenţa aprobării este dată de faptul că proiectele trebuie depuse până la data de 30 mai anul acesta.

 

Angela Croitoru

Articolul precedentCăminul Spital de la Păstrăveni în atenția procurorilor – au fost efectuate primele exhumări
Articolul următorȘeful serviciului Ambulanță Neamț reținut de DNA pentru luare de mită
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.