isu-defilareO ceremonie militară de excepție va avea loc duminică, 9 octombrie, începând cu ora 11:00, în Piața Ștefan cel Mare din Piatra-Neamț.

Conducerea ISU Neamț va primi drapelul de luptă al unității. Acordarea acestui simbol al onoarei s-a făcut prin Decretul Preşedintelui României, nr. 391 din 07.04.2016.

”Pentru orice unitate militară, momentul primirii drapelului de luptă este unul unic, pentru orice pompier militar este un sentiment măreţ care se trăieşte o dată în viaţă, este recunoaşterea faptului că efortul şi munca depuse zi de zi în lupta cu situaţiile de urgenţă nu sunt în zadar”, se arată în comunicatul ISU Neamț.

”Fiecare Drapel de luptă are elemente de identificare proprii, în sensul că, în cele patru colţuri ale flamurii sunt brodate, cu fir aurit, cununi cu două ramuri de stejar care au în interiorul lor semnul de armă, iar pe placa ce susţine acvila cruciată şi pe inelul de pe hampă este inscripţionat numele unităţii”.

Tot duminică, între orele 10-18, în fața Teatrului Tineretului, se va afla Caravana ”Fii pregătit!”. Personalul ISU va organiza cursuri de pregătire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență (cutremure, inundații, incendii). Centrul mobil are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților. Cei care doresc să participe la cursurile organizate în Caravana “Fii pregătit!” se pot înscrie pe pagina de internet a Fundației pentru SMURD. (C.M.)

Articolul precedentLIGA A II-A: Foresta Suceava, atac la locul I?
Articolul următorAutosesizare la Consiliul Județean Neamț. Video
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.