Astăzi, 20 decembrie, cei 10 pompieri care au absolvit școala de subofițeri și au fost încadrați în această toamnă la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț, au depus jurământul militar. „Eu –numele – Jur credință patriei mele, România! Jur să-mi apăr țara chiar cu prețul vieții! Jur să respect Constituția, legile țării și regulamentele militare! Așa să-mi ajute Dumnezeu!” – s-a auzit din piepturile proaspeților pompieri în ceremonialul militar însoțit de ceremonialul religios. Solemnitatea s-a desfășurat pe platoul de la sediul inspectoratului din Piatra Neamț și a fost condusă de generalul Ioan Nițică. „Jurământul militar este asumat în fața drapelului de luptă și al lui Dumnezeu, iar militarul își asumă statutul de a fi la dispoziția patriei 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Contractul de muncă pe care-l are militarul este jurământul militar. În fiecare clipă a carierei dumneavoastră să vă raportați la jurământul militar, pentru că acesta, în câteva cuvinte, sintetizează tot ce trebuie să facă un militar: să fie la dispoziția patriei neondiționat, să-și apere patria chiar cu prețul vieții, să respecte Constituția și legile țării, în interesul cetățenilor patriei noastre România”, s-a adresat militarilor șeful ISU Neamț.

La ceremonie a participat prefectul George Lazăr, care a spus: „Depunerea jurământului militar de către subofițerii care au absolvit Școala Militară de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești-Prahova constituie, cu siguranță, un moment de neuitat. Vouă, tinerilor care ați devenit, în urma promovării examenului de absolvire, subofițeri ai Ministerului Afacerilor Interne, vă revine nobila și greaua misiune de a asigura îndeplinirea cu succes a misiunilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava” al Județului Neamț. Nu trebuie să uitați nici o clipă faptul că sunteți în slujba cetățenilor, că aceștia, atunci când viața sau bunurile le sunt amenințate de incendii sau de alte situații de urgență, își pun speranța în dumneavoastră, în profesionalismul și dăruirea de care veți da dovadă. În calitate de reprezentant al Guvernului Românei, vă felicit cu ocazia depunerii jurământului militar”.

După jurământ, noii militari au participat la prima lor defilare. La finalul ceremoniei, pompierii au fost colindați de grupul de soliști „Brâul Roșu”. (C.I.)